Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan BaşCHP yönetimine "Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz" mesajını verdi. 

İBB davayı kazandı! Murat Kurum'un bir projesi daha iptal edildi İBB davayı kazandı! Murat Kurum'un bir projesi daha iptal edildi

TV100 yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Erkan Baş ile yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı. 

Baş, yerel seçim için izleyecekleri yol haritası konusunda "İl başkanlarımız ile buluştuk, konuştuk, süreci değerlendirdik. Yerel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte hareket edebiliriz. Bu süreç yaklaşık 10 gün içinde tamamlanacak. Partimizin kurulları buna karar verecek" dedi.

Baş, Yarkadaş'ın "Birçok yerde aday çıkardığınız takdirde CHP yönetimi ve seçmeni sizi kaybettiren parti olarak eleştirebilir" sözleri üzerine "Biz kaybettiren parti olmak istemiyoruz. Ancak bizden beklentisi olan partilerin de buna göre aynı sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. Eğer önümüze sağcı adaylar getirilir ve ‘Seçim sadece bu isimlerle kazanılır’ denirse ve bu bize dayatılırsa biz de o halde Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarımızla seçime gireriz" diye konuştu.