Suriye’den kaynaklara ve İngiliz politikacılara göre, Suriye hükümet güçleri depremden kötü şekilde etkilenen bölgeleri felaketin gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra vurdu.

‘İĞRENÇ BİR SALDIRI’

İngiltere Dışişleri Komitesi Başkanı Milletvekili Alicia Kearns, Suriye’nin başındaki Beşar Esad'ın depremden etkilenen kuzeybatı Suriye'deki Marea'ya "gerçekten duygusuz ve iğrenç bir saldırı" başlattığını söyledi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Marea'ya yapılan saldırıyı "tamamen kabul edilemez" olarak nitelendirerek "Maalesef bu, bizim kınadığımız, yaptırım uyguladığımız ve uygulamaya devam edeceğimiz Esad rejiminin uzun süredir devam eden davranış modeline işaret ediyor” dedi. 

‘HERKESİN AKLI DEPREMDEYDİ’

Bölgenin yakınında bulunan askeri bir kaynak, olayı Middle East Eye'a doğrulayarak, "maddi veya insani kayıp olmadığını" söyleyerek “Herkesin aklı deprem felaketiyle meşguldü” dedi.

Basına konuşan sivil bir kaynak ise, bombardımanın depremden iki saat sonra meydana geldiğini söyleyerek “Saat iki civarında bölgenin dış mahallelerine düşen birkaç top mermisi sesi duydum" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER