Birleşmiş Milletler (BM), Suriye liderinin, geçen haftaki yıkıcı merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından ülkeye daha fazla yardım gönderilebilmesi için iki sınır kapısının daha açılmasını kabul ettiğini duyurdu.

‘BÜYÜK FARK YARATACAK’

BM’nin açıklamasında, Suriye lideri Esad ile Şam’da yapılan üst düzey görüşmelerin ardından, Türkiye sınırındaki Bab el-Selam ve El Rae kapılarının açılacağı belirtilirken, BM’den yapılan bir açıklamada, “Büyük bir fark yaratacak. Şu ana kadar sadece tek bir sınır geçiş noktasını kullanıyorduk” dedi.

Guterres, "6 Şubat depreminin bilançosu artmaya devam ederken, etkilenen milyonlarca insanın tamamına gıda, sağlık, beslenme, koruma, barınak, kış malzemeleri ve diğer hayat kurtaran malzemelerin ulaştırılması son derece acil bir durum. Bu geçiş noktalarının açılması, bölgeye erişimin kolaylaştırılması, vize onaylarının hızlandırılması ve merkezler arasındaki seyahatin kolaylaştırılmasıyla birlikte ülkeye daha fazla yardımın hızlı bir şekilde girecek" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER