31 Mart 2024 yerel seçimleri için partilerin aday belirleme süreci devam ederken, seçim takvimi yaklaşması ile siyasi partilerde hareketlilik ve aday adayları sahada görünmeye başladı.Esenyurt Belediyesi’nde iki dönem meclis üyeliği, başkan yardımcılığı ve halen AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Gazanfer Karakaş bu dönem ise belediye başkanı olmak için kolları sıvadı.

"GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ"

Gazanfer Karakaş; ‘Yaklaşık 35 yıldan beridir, Esenyurt’ta yaşayan, Esenyurt Lisesi mezunu, meslek hayatını Esenyurt' ta geçirmiş, öğretmenlik yapmış, daha sonra ise belediyede yazı işleri müdürlüğü, meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapmış bir kişi olarak, bugün geldiğimiz noktadayım. Belediye başkanlığı hususunda , kendimi hazır hissettiğimi düşünüyorum. Bu anlamda yıllardan beridir, devam edegelen belediyecilik tecrübemizi, kendimce oluşturduğum bilgi ve birikimi, bundan sonraki süreçte hemşerilerimizin hizmetine sunma, bu şehri daha yaşanabilir, daha mutlu bir şehir haline getirmek için böyle bir sorumluluk almak için kendimi borçlu hissettim. Bu dönem Allah izin verirse adaylık noktasında başvurumuzu da yaptık. İnşallah adaylığı alırsak, belediye başkanlığı için halkımızın huzuruna çıkıp projelerimizle, bilgi birikimimizle kendimizi anlatacağız. Vatandaşımız da takdir ederse, belediye başkanı olarak bu şehri daha da yaşanılabilir, daha da kaliteli bir çehre katabilmek adına gecemizi gündüzümüze katarak yoğun bir mesai harcayacağız.
‘Kendimize göre, başarılı bir dönem geçirdiğimiz kanaatindeyiz. En azından bu süreç içerisinde Esenyurt'un bırakın yönetimi, belediyedeki yönetimi noktasında, Kemal beyi yön verdiğimizi, yanlış yapmasına müsaade etmediğimizi çok iyi biliyoruz. Bundan mütevellit de halkın hakkını, hukukunu koruma hususunda, mecliste oldukça başarılı bir süreç geçirdik. Ve bunun da takdirini inşallah 31 Mart 2024 seçimlerinde, halkımız bizi yeniden AK Parti belediyeciliği olarak iktidara getirerek gösterecektir, diye düşünüyorum. Bize göre başarılı bir dönemdir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hangi cemaatten? İlk kez soruldu, ilk kez açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hangi cemaatten? İlk kez soruldu, ilk kez açıkladı

"BU İLÇEDE YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ"

‘Esenyurt ile ilgili olarak kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede olmak üzere üç aşamalı kendimize göre projelerimiz var. Öncelikli olarak, şehrin kentsel dönüşüm noktasında sürecin hızlandırılması lazım. Başımızda bizi bekleyen büyük bir İstanbul depremi var ve bu İstanbul depremine, bu şehrin tam anlamıyla hazırlanması gerekiyor. Dolayısıyla öncelikli konuların başında şehrin kentsel dönüşüm sürecinin daha hızlı bir hale getirilmesi, daha seri dönüştürülmesi ve buradan bu şehrin aslında pek çok sorunun da giderilmesine vesile olacak şekilde, yeniden şehirleşmesini sağlamaktır niyetimiz. Ondan sonraki aşamada şehrin imajına yönelik, tez elden yapacağımız çalışmalar olacak. Bu şehrin sahiplenilmesi lazım, bu şehrin bir şekliyle benimsenmesi lazım. İnsanların nezdinde olumsuz imajının giderilmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak da daha fazla iyi örneklerle, daha fazla güzel işlerle bu şehrin olumsuz imajının çok hızlı bir şekilde giderileceği kanaatindeyim. Çünkü bu ilçe gerçekten güzel bir ilçedir. Biz bu kentte yaşamaktan ve bu ilçede olmaktan mutluyuz. İnşallah insanlarımızın da bu şehirde daha fazla yaşamaları ve mutlu olmaları noktasında elimizden geleni yapacağız. Ayrıca eğitim, sağlık, gençlik, kültür ve sanat konularında her birinde alt başlıklar halinde farklı farklı düşüncelerimiz ve projelerimiz var. Totalde bu şehri, hak ettiği noktada İstanbul'un en gözde, en güzel, en yaşanılabilir bir şehri haline getirebilmek için projelerimiz hazır. Allah’ın izniyle, fırsat verilirse eğer belediye başkan adaylığı ve seçimlerden sonra da belediye başkanlığını kazanırsak, bu projelerimizi tek tek sahaya yansıtarak hayata geçireceğiz. Hemşerilerimizin de gerçekten hoşuna gidecek, mutlu edecek, onları bu şehirde yaşamaktan mutlu kılacak bir hale dönüştüreceğiz.
‘’Bizim bıraktığımız günden bugüne hiçbir şey değişmedi’’

"5 YILDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ"

‘’2024 yerel seçimlerine gittiğimiz şu günlerde, 2002 yılından bu yana halkın sesine ses vermesi ve halkın düşüncesine değer veren en başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ailesi asla ve asla halkın sesine kapılarını ve kulaklarını kapatmayan bir anlayışın devamıyla bu seçime de gidiyoruz. 2019 yılında yaşananların kesinlikle her safhasının muhasebesi yapılarak o noktada 2024 seçimleri öncesinde 19 aday adaylarımızın içinden bir arkadaşımız adaylaştırılması ile bizler top yekûn o ismin arkasında 31 Mart akşamına kadar terimizin son damlasına kadar çalışarak, inşallah AK Parti belediyeciliği ile tekrar görevi devralacağımıza inanıyorum. Çünkü 5 yıl önce bizim bıraktığımız günden bugüne hiç bir şey değişmedi. Mevcut belediye başkanı ve ekibi görevi aldığı günden buyana hiç bir şey değişmedi, maalesef geriye gitti. Yani Türkiye’de ilk olan devasa projeler bıraktık. Bugün hepsi dökülüyor. Kıraç Termal tesisimiz 5 yıldır kapalı. Devasa parklar, yollar, kavşaklar, Doğan Araslı Bulvarı üzerindeki demir köprü pastan dökülüyor. Bu sebeple Esenyurtlu hemşerilerimiz zaten bizden sonra bir şey yapılmadığını söylüyor. Dolayısıyla hizmet eden ile etmeyenin bir olmadığını Esenyurtlular görüyor ve biliyor. Bu sebeple bu kentin insanları 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde çalışana, kendisine hizmet edene, vatandaş için proje üretene, yaşamını kolaylaştırana yönelik kararını vereceğini düşünüyorum’ ’dedi.

"BELEDİYENİN KAPILARINI HERKESE AÇMALIYIZ"

‘’31 Mart 2024 akşamından sonra yeniden Esenyurtlu hemşerilerimiz AK Parti belediyeciliğini yakından hissedeceğine son derece eminim. Çünkü bizim her alanda projelerimiz hazır ve bunların en başında Güvenlik, Trafik, ulaşım, eğitim, sağlık ve parklar geliyor. Bununla ilgili somut ve kesin çözümlerimiz, projelerimiz olacak. Bakın Esenyurt basında, medya da hemen her gün kargaşa, kavgaların yaşandığı bir ilçe durumundadır. Buna göz yumarsanız bu kentin marka değerini düşürürsünüz. Belediye başkanı olarak her katıldığınız yerde bu şehrin yöneticisi olarak sizde kötü imaj sergilerseniz bu marka değerini tutturamazsınız. Esenyurt ’u daha yaşanabilir yapmak istiyorsak, belediyenin kapıları herkese açmalıyız. Kentin tüm katmanları, tüm dinamikleri, tüm siyasi partileri ile halka hizmet noktasında bir belediyecilik sergileyeceğimiz noktasında halkımız emin olsun, bunu biz yapacağız. Çünkü daha önce biz bunları yaptık. Bu şehir artık asla ve katta mazeret kabul etmeyecek. Mevcut yönetim hizmet üretme yerine 5 yıl boyunca mazeret üretmeye gitti ve sonuç ortadadır’’ dedi.