Seçimlere çok az bir süre kalırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde uğradığı taşlı sopalı saldırıya tepkiler sürüyor.

Son olarak TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programında değerlendirmelerde bulunan eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan iktidarın bu olaylardan puan kaybettiğini belirtti.

'KORKMAYA HİÇ GEREK YOK'

Tantan “Siyasilerin söylemi seçime doğru giderken tabii birleştirici olmalı. İktidar dünkü olaylardan puan kaybetti. Seçime doğru giderken kendi aleyhine gelişen bu olaylarda artık projeyi uygulamaya sokmayacağı anlaşılıyor. Çünkü seçim sürecinde iktidar sahipleri statülerini kaybetmemek adına halkı tehdit ederek adeta katılımı düşürme projesi olduğu görülüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ben hayret ediyorum kendi kendi infaz ediyor, yok ediyor ve halktan dışlıyor. Korkmaya hiç gerek yok. 6 günlük süreçte Millet İttifakı’nın söylemlerinin son derece yumuşak olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

'ORASI MİLLİYETÇİYDİ DİYE AYRILMASI ÇOK ÇİRKİN'

İmamoğlu’nu suçlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekman’ı özür dilemesi gerektiğini belirten “İşin acı tarafı şu Türkiye’nin bölgelerini ‘Orası milliyetçiydi’ diye ayrılması çok çirkin. Özellikle MİT kamuya bilgi vermişlerdi bu olayla ilgili. Eğer buna rağmen tedbir alınmamışsa adli makamlarca hukuk zemininde dosyaları açılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Saldırıya müdahale etmeyen polislerin tavrına ilişkin de konuşan Tantan “Meslektaşlarımın bu duruma düşmesini kabul etmiyorum. Yıllarca çalıştığım Emniyet Müdürlüğü’nün siyasallaşmaması gerekiyor, hukuka, kanuna tabi olması gerekiyor” diye konuştu.