Kızılay'ın eski başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurumun Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üçüncü gününde elindeki çadırları Ahbap Derneği'ne sattığının ortaya çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'ÇADIR SATMASI ETİK DEĞİL'

KRT TV yayınında konuşan Akar, Kızılay’ın çadır satmasına tepki göstererek, "Kızılay çadır satamaz. Benim zamanımda yönetim kurulu üyeleri asla ve asla maaş almazlardı. Benim ve arkadaşlarımın cebine beş kuruş para girmedi. Çadır satılması bir kere etik değil. Çadırı neden üretiyorsunuz? İnsanların ızdırabını dindirmek için. Ne hakkınız var bu çadırları satmaya? Kızılay’ın depremin ikinci, üçüncü günü elinde çadır bulundurması da ihanete varan bir yanlış" diye konuştu.

'HİÇ NORMAL BİR HADİSE DEĞİL'

Kızılay’a afetlerde sadece beslenme görevinin verilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Akar şunları anlattı:

"Kızılay’ın 750 şubesinden 500 tanesi kapatıldı. Kızılay işi gücü bırakmış, şirketlerle Borsa ile uğraşıyor. 12 tane anonim şirket kuruldu, hepsine ayrı yönetim kurulu kuruldu. Kızılay’ın çadır satması hiç normal bir hadise değil. Kızılay SMS’lerle para istiyor. Benim çocuğumdan, eşimden, sizden ve benden para istiyor sonra yönetim kurullarına huzur hakkı veriyor. Ayrıca Kızılay gıda da satmış ama gıda üretmiyor. Kızılay vatandaştan aldığı kurban vekaletinin de bir kısmını kesmemiş. 2016’da kendileri kesmemiş…"

'YURTDIŞI YARDIMLARINDA DA AKSAKLIK GÖRÜYORUM'

"Kerem Kınık özel olarak görevlendirildi diye düşünüyorum" diyen Akar şu ifadeleri kullandı: "Kınık’ın Ankara ile arası iyidir… Kınık becerikli bir adam… Yönetim kurulu üyeliklerini iyi dağıtıyor muhtemelen ama attığı adımlar ve Kızılay’ı getirdiği durum hiç hayırlı değil. Ben yurtdışı yardımlarında da aksaklık görüyorum."