Türkiye, 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi'ne giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması yeniden gündeme geldi. Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite diplomasına sahip olup olmamasıyla ilgili açıklama yaptı.

'O DÖNEMDE MÜMKÜN MÜ SORMAK?'

Özcan iddiayla ilgili, Halk TV’den Seyhan Avşar’a, “YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. Birisi 1998 yılında alınan katsayı kararının mimarı eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün kat sayıyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığını merak ediyordum. Arşivde araştırmalar yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Diğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi’ndeki arkadaşlara sordum. ‘Hocam tek bir tane kayıt yok’ dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu sormak” dedi.

'BEN MERAKIMDAN ARAŞTIRDIM'

“Neden bu araştırmanızı o dönem basınla, kamuoyuyla paylaşmadınız?” sorusuna Özcan, “Bu YÖK başkanının işi değil ki. Ben sadece merakımdan araştırdım. Herkes diplomayı konuşuyordu. Hiçbir YÖK başkanı ‘acaba Cumhurbaşkanı’nın diploması var mıdır, sahte midir’ diye merak edip araştırmaz. Ben kişisel merakımdan araştırdım” yanıtını verdi.