Et ve Süt Kurumu, Ankara’daki ucuz et satışı yaptığı mağazayı değiştirdi. Kızılay mağazasının önünde oluşan kuyruk, Ulus’taki mağaza önünde, iki bina arasına sıkıştı. İki bina arasına sıkışan kuyruğun dışarıdan görünmesi de zorlaştı.

83 yaşında, kuyrukta bekleyen engelli bir vatandaş, şu sözlerle isyan etti: 

“Malatyalıyım, yaralıyım. Çocuklarım orada. Evim yıkıldı. Ben burada oturuyorum. Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik. Bir de oy istiyorlar, buyurun. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın.

'50 GÜN SONRA HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKLER'

Bizden 50 gün sonra oy isteyecekler hangi yüzle gelecekler merak ediyorum. Yazık günahtır. Hep burada 70-80 yaşında insanlar. Bir kilo et için değer mi? bu Kızılay’daymış, burası bugün açıldı. Bunları bildirin."

75 yaşındaki başka bir vatandaş ise “Eğer zengin olsaydım girmezdim fakir olduğum için buraya geliyorum. Başımızdaki adamların kulakları sağır olmuş bunu duymuyor. Gelsin de burayı görsün. 1 kilo et alacağım fazla vermiyorlarmış. Bir kilo kıymayla 1 ay idare edeceğiz” dedi.

Bir vatandaş, ucuz et mağazasının yerinin değiştirilmesi için şunları söylüyor:

“Orada merkezi yer göze batıyor diye hükümet buraya yönlendirdi. Orası gözünün önü Çankaya. Burası dulda yer. Her taraf kapalı. Kim ne derse desin. Kimse görüyor mu bizi? Gök yüzü görüyor bizi. Ne kadar millet var. Bunlar orada olsa göze batar. Ben 5’te Pursaklar’dan buraya geldim. 1 kilo et için. Lösemi hastasıyım, rahatsızım. Dün geldim alamadım. Kalabalık yetmedi. Bir kilo kıyma olmuş 300 TL. Emekli adamım iş arıyorum, iş bulamıyorum.”

 Ucuz etin, satış yönteminin de değiştiği görüldü. Daha öncekinin aksine, et almak isteyen vatandaşlar, isimlerini bir listeye yazıyor. Sırası gelen vatandaş, o sıraya göre çağırılıyor. Listenin son sıralarına kalan vatandaş, eli boş dönüyor.