Haziran ayında halka arz edilen Europen Endüstri Holding'de son günlerde yaşanan hareketlilik yatırımcıların gözünden kaçmadı.

photo_5841410794397482057_x
Europen halka arz töreni

SPK SEYİRCİ KALDI

Ekonomimanset.com'un haberine göre, medyaya çıkarak gelecek planlarıyla ilgili bilgiler veren şirketin patronu İdris Nabi Hatipoğlu’nun bir gün sonra ortak satışı yapması, küçük yatırımcıları büyük oranda mağdur etti. Hissedeki bu hareketlere SPK’nın seyirci kalması ise tartışmalara neden oldu.

idris nabi hatipoğlu
İdris Nabi Hatipoğlu

Şirket patronunun medyada yaptığı açıklamalardan önce borsada 16 liradan işlem gören şirketin hisseleri 14 Aralık'tan bugüne 13 liraya kadar düşerken küçük yatırımcı büyük zarar gördü. Tüm bu olanların SPK tarafından göz yumulmasının ardından şirketin patronu İdris Nabi Hatipoğlu yine 14 Aralık'tan bugüne 500 milyon liralık ortak satışı yaptı.

KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR ETTİ

Medyada, 2023 yılı sonuna kadar 50 milyon liralık yatırım yapacaklarını, 2024’ün ikinci yarısında güneş enerjisi camı yatırımlarını devreye alacaklarını söyleyen Hatipoğlu, bu açıklamadan sonra hisse ortak satışı yaptı. Toplam gelirler içerisinde ihracatın payının yüzde 70 olduğunu, bu yıl yüzde 40’ın üzerinde ciro büyümesi gerçekleştireceğin belirten Hatipoğlu, katıldığı televizyon programında üretimde kullandıkları tüm enerjiyi kendi imkanlarıyla üreteceklerini söyledi. Hatipoğlu’nu televizyonlarda dinleyip yatırım vaatlerine inanan Europen hissesi alan küçük yatırımcılar zarar etti.

Europen Endüstri’de halka arz büyüklüğü 549 milyon lirayken isselerin yüzde 91,85’i yurt içi gerçek kişilere tahsis edildi.

Halka arzında 16,26 lira fiyattan 33,8 milyon adet hisse satılmıştı.