Ana şirket Meta'nın hisseleri, patron Mark Zuckerberg'in 2023'ü "verimlilik yılı" ilan etmesiyle yüzde 15'ten fazla artarken, beklenenden daha fazla büyüme, maliyetlerin artması ve reklam satışlarının düşmesi nedeniyle baskı altında olan şirket hakkında yeni bir iyimserlik oluşmasına yardımcı oldu.

Meta, geçen yıl tarihindeki günlük Facebook kullanıcı sayısındaki ilk düşüşü açıkladığında ve yatırımlarını metaverse olarak bilinen sanal gerçekliğe odakladığının sinyalini verdiğinde yatırımcıları alarma geçirmişti. Ancak aralık ayında, sitedeki günlük kullanıcı sayısı bir yıl öncesine göre yüzde 4 arttı.

‘ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

Zuckerberg, yıllarca süren çift haneli büyümenin ardından 2022'de tarihinde ilk kez düşen şirketin gelirine işaret ederek "Artık farklı bir ortamdayız. Bunun devam edeceğini tahmin etmiyoruz, ancak eskisi gibi olmayacağını da düşünüyorum" dedi.

Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan Meta, geçen yıl 11 bin kişiyi, yani personelinin yaklaşık yüzde 13'ünü işten çıkarmak da dahil olmak üzere büyük bir yeniden yapılanmayı duyurmuştu. Firma, bu hamlelerin geçen yıl kendisine 4,6 milyar dolara mal olduğunu ve neredeyse yarı yarıya azalan karını vurduğunu açıkladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER