A Milli Takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki son maçında Faroe Adaları deplasmanından boynu bükük ayrıldı. Maçın mutlak favorisi olan Stefan Kuntz yönetimindeki milliler, rakibine 2-1 mağlup oldu. Alınan bu sonuç büyük hayal kırıklığına yol açarken Alman teknik adama sert eleştitilerde bulunuldu.

TGRT'nin haberine göre; yapılan eleştirileri haklı bulduğunu söyleyen Kuntz, "Oyuncularımı, takımımı suçlayacak değilim. Bizim kadar güçlü olmayan, daha çok mücadele eden bir takım vardı karşımızda. Daha önce yumruk yemiştik, bu sefer nakavt durumu var. Gerçekten acıtıyor" ifadelerini kullandı. Hedeflerinin B Ligi olduğunu ve bunu başardıklarını ifade eden Kuntz, "Ben şu aşamada yüzde 1 bile istifa düşünmüyorum. Şu anda daha fazla motive olmuş durumdayım" derken taraftarlar ise sosyal medyadan isyan etti.

Türk Milli Takımı'nın 50 bin nüfusa sahip Faroe Adaları'na 2-1 mağlup olmasından sonra sosyal medya platformları ise yıkıldı.

NÜFUS VE SIRALAMAYA RAĞMEN...

FIFA sıralamasında 125. sırada yer alan Faroe Adaları'nın, son dönemde karşılaştığı rakipleri arasında ilk kez Türkiye seviyesinde bir takımı mağlup etmesi Avrupa basınında da yankı uyandırdı.

İki ülkenin nüfusu ve FIFA sıralamalarına dikkat çekilirken "Torshavn'da 86 milyon nüfuslu ülke, nüfusu 49.000'in altında olan bir ülkeye karşı 2-1 yenildi" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Faroe Adaları'nın, Türkiye'nin 83 sıra gerisinde 125. sırada yer aldığı kaydedildi. Türkiye FIFA sıralamasında 42. sırada yer alıyor.

Öte yandan Faroe Adaları'nın yenilmezlik serisini 4 maça çıkardığı da kaydedildi.  

FAROE ADALARI'NIN HABERİ YOK

Tarihi hezimetin ardından sosyal medya çalkalanırken Faroe Adaları Futbol Federasyonu'nun resmi hesabı ve en çok okunan sitelerinde maçla ilgili bilgi bulunmaması ise şaşırttı.

Faroe Adaları Futbol Birliği'nin, ülke için tarihi galibiyet olan Türkiye maçına ilişkin haberi resmi sitesindeki haber saatler sonra eklenirken sosyal medya hesabındaki son paylaşımların 1-1 sona eren Litvanya maçına ait olması dikkat çekti. Ülkenin en çok okunan sitelerinden 'Local'da ise maçla ilgili herhangi bir bilgi yer almadı.