Piyasaların merakle beklediği ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı açıklanmasının ardından Fed politika faizini beklentilere paralel yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit tuttu. Yakın zamanda faiz indirimi olmayacağını belirten Fed Başkanı Jerome Powell, ilerleyen toplantılarda faiz artırımı olabileceğini belirtti.

Bu yıl faiz indirimi olabileceğine yönelik ihtimallerin ortadan kalkmasıyla birlikte kripto paralarda sert düşüşler görüldü.

YÜZDE 3'TEN FAZLA DEĞER KAYBETTİ

Fed faiz kararı öncesinde 25 bin 700 dolar civarında seyreden Bitcoin, 24 bin 823 dolara kadar geriledi. Bitcoin böylelikle 3 ayın en düşük seviyesini test etti. Bitcoin dün yüzde 3’ten fazla değer kaybetti. 

Bugün de düşüş eğilimini sürdüren Bitcoin şu dakikalarda 25 bin 003 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

KAYIP DERİNLEŞİYOR

Son zamanlarda Ethereum fiyatındaki ani düşüşler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dün Bitcoin’den daha fazla düşüş gösteren Ethereum yüzde 5’in üzerinde kayıp verdi. 

Fed kararı öncesi 1740 dolar seviyesi civarında hareket eden Ethereum, 1630 dolara kadar geriledi. Ethereum’da günlük bazda değer kaybı yüzde 5’i aştı. Ethereum fiyatı da 3 ayın en düşük seviyesini test etmiş oldu. 

Ethereum bugün düşüşünü devam ettirerek 1643 dolardan işlem görüyor.
(Milliyet)