Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında İsmail Kartal'ın ekibi Fenerbahçe evinde Hakan Keleş'in ekibi Konyaspor'u ağırladı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe oldukça üstün bir oyunla 7-1 kazanırken, ilk yarısı 5-0 biten maçta Fenerbahçe'nin gollerini 11, 32 ve 40. dakikalarda Edin Dzeko, 42. dakikada Mert Müldür, 44. dakikada Sebastian Szymanski, 63. dakikada Michy Batshuayi ve 83. dakikada Uğurcan Yazğılı (kendi kalesine) kaydetti.

Dursun Özbek'in listesinde yer alacak! 1905 GSYİAD Başkanı istifa etti Dursun Özbek'in listesinde yer alacak! 1905 GSYİAD Başkanı istifa etti

Konyaspor'un tek golünü ise 90. dakikada Guilherme kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe tam 14 yıl sonra iç sahada 7 gollü bir galibiyet yaşadı. Fenerbahçe en son 2009 yılında Hacettepe'yi 7-0 yenmişti.

Konyaspor maçının ilk yarısında 3 gol atarak gol sayısını 16'ya yükselten Edin Dzeko bu sezonki ilk penaltısını 11. dakikada attığı gol ile kullandı.

Bu sonuçla birlikte puanını 50'ye yükselten Fenerbahçe haftayı lider kapattırken, Konyaspor 18 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki maç haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gaziantep FK'ya konuk olurken, Konyaspor deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak.