Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’ndaki mücadeleyi sarı-lacivertli ekip öne geçmesine rağmen 2-1 kaybederek ligde 8 maç sonra sahadan puansız ayrıldı.

Lider Fenerbahçe, Dünya Kupası arasına daha da rahat girmek için çıktığı maçta 19. dakikada Valencia’nın penaltısıyla 1-0 öne geçti. Joao Pedro’nun 40. dakikada gördüğü kırmızı kart, Giresunspor’a cesaret verdi. Alt sıralardan kurtulmak isteyen Karadeniz ekibi, 71’de Sainz ile beraberliği yakaladı. 83’te Serdar Aziz’in hatasını değerlendiren yine Sainz oldu. Giresunspor dolu tribünler önünde öne geçtiği karşılaşmada skoru koruyarak Fenerbahçe’yi yıkmayı başardı.

İÇ SAHADAKİ İLK YENİLGİ

Bu sezon Kadıköy’de çıktığı 7 lig maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fenerbahçe, 8. iç aha karşılaşması olan Giresunspor maçıyla bu seriyi kaybetti.

Sarı-lacivertliler, ligde de 8 maç sonra kaybederken, 5 maçlık galibiyet serisi de bu karşılaşmayla son buldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 29 puanla liderlik koltuğunda 14. haftayı tamamladı. Giresunspor ise 15 puana yükselerek 45 günlük araya moralli girdi.

Fenerbahçe, aradan sonra Trabzonspor deplasmanına çıkacak. Giresunspor da Hatayspor’a konuk olacak.

ALTAY GOLE İZİN VERMEDİ

17. dakikada Giresunspor gole çok yaklaştı. Sainz’ın rakip yarı sahanın ortasında kaptığı top, Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. İspanyol oyuncunun dikine sürüp ara pasını vermesi sonrasında Serginho’nun ceza sahası içinden çektiği şutta kaleci Altay açılarak topu kornere çelmeyi başardı.

fenerbahce takim

FERDİ PENALTI KAZANDIRDI

Orta sahada topu kazanan Ferdi ceza sahasına doğru dikine sürdüğü topta Giresunspor savunmasının arasına daldığı anda müdahaleyle yerde kaldı.

19. dakikada topun başına geçen Valencia, kaleci Onurcan ile topu farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

pedro kirmizi kart gordu

10 KİŞİ KALDI

13. dakikada rövaşataya kalkarken rakibinin yüzüne vuran Joao Pedro, 40. dakikada ise topu kontrol etmek isterken yine rakibine vurunca ikinci sarı kartını görüp Fenerbahçe’yi 10 kişi bıraktı.

GİRESUNSPOR BASKISI GOL GETİRDİ

71. dakikada Giresunspor beraberliği yakaladı. Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasıyla ikinci yarıda daha cesur oyun sergileyen Giresunspor, Fenerbahçe’nin üstüne sık sık geldiği dakikalarda beraberlik golünü buldu.

Sol kanattan Alper’in yaptığı ortayı Serdar Aziz uzaklaştırmak isterken top kısa düştü ve Sainz havadan gelen topa gelişine şutunu çekerek skoru 1-1’e getirdi.

giresunspor sainz

SAINZ! SERDAR’IN HATASINI AFFETMEDİ

83. dakikada Giresunspor’u 2-1 öne geçiren gol geldi. Osayi’nin orta sahada gördüğü pres sonrası Serdar Aziz’e çıkardığı topta Sainz rakibini kovaladı. Serdar Aziz’in topu kontrol edemeyerek kaptırmasıyla Sainz, kaleci Altay’ı da geçerek topu filelere gönderdi.