UEFA Avrupa Ligi'nde grubu lider tamamlayamaya büyük önem veren Jorge Jesus, AEK Larnaka karşısında yeniden rotasyon yapacak.

Yıpranmamış oyuncularla sahaya çıkmayı planlayan Jesus'un Beşiktaş derbisi ilk 11'inden en az altı oyuncuyu değiştirmesi bekleniyor. Portekizli çalıştırıcı, AEK ile oynanacak üst üste iki maçı kazanması halinde grubu lider bitireceğine inanıyor.

Grup birinciliği hem bir tur az oynamayı hem de toplam UEFA gelirinin 10 milyon euro'yu aşması anlamına geliyor. Jesus, bu gelirle kulübe çifte fayda sağlama amacında.

HEDEF LİDERLİK

Jorge Jesus, takımıyla yaptığı toplantıda derbinin geride kaldığını tüm konsantrasyonun AEK Larnaka maçına verilmesi gerektiğini söyledi. Rakibin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Jesus, “Dengeli bir gruptayız. Her takım çıkabilir. Bu yüzden AEK'yı önce İstanbul'da sonra deplasmanda yenmeliyiz. Hedefimiz grup birinciliği” diye seslendi.

HAKEM TANIDIK

Fenerbahçe’nin yarın AEK Larnaka takımıyla oynayacağı maçı İngiliz hakem Chris Kavanagh ve ekibi yönetecek. Kavanagh geçen sezon sarı-lacivertlilerin, Slavia Prag'a deplasmanda 3-2 yenildiği Konferans Ligi son 16 turu rövanşını yönetmişti.