Arjantinli Messi, geçtiğimiz akşam yarı finalde takımıyla Hırvatistan'ı 3-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı. 1986’dan beri Dünya Kupası alamayan Arjantin milli takımı için finalde sahada forma giyecek olan yıldız isim, 172. maçına çıkacak. 

'ZİRVEDE BIRAKMAK GEREKİYOR'

Arjantin merkezli medya kuruluşu Diario Deportivo Ole'ye konuşan Messi, "Bunu başarabildiğim, Dünya Kupası yolculuğumu son maçımı final oynayarak bitirdiğim için çok mutluyum" dedi. Takımının kaptanı olan Messi, "Bir sonraki maç için uzun yıllar var ve bunu yapabileceğimi sanmıyorum ve böyle bitirmek en iyisi" diye ekledi. 

lionel messi3

REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

35 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz yıllarda dört kez Dünya Kupası’na katılan Diego Maradona ve Javier Mascherano’yu geride bıraktı. Beşinci kez forma giydiği Dünya Kupası’nda beş gol atan Lionel Messi, Dünya Kupası turnuvalarında en çok gol atan oyuncusu olan Gabriel Batistuta'yı da geride bırakarak toplam 11 gol buldu.

Messi, "Her şey yolunda ve rekorlar güzel, ama önemli olan hedefe ulaşabilmek, bu en güzel şey. Çok mücadele ettikten sonra sadece bir adım uzaktayız ve bu sefer bunu gerçekleştirmek için her şeyimizi vereceğiz" dedi. 

lionel messi2

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER