Brezilya'da genç sansasyonlar olarak imzalandıktan sonra bir yıl arayla İspanya'ya gelen 21 yaşındaki Vinicius Junior ve Rodrygo, Cumartesi günü Paris’te oynanacak maçta Liverpool'a karşı ilk Şampiyonlar Ligi finalini yaşayacaklar.


Vinicius Junior

‘BU KADAR ERKEN BEKLEMİYORDUM’

2019'da Brezilya kulübü Santos'tan gelen Rodrygo, "Bunun bir gün olabileceğini hayal etmiştik ama bu kadar hızlı olmasını beklemiyorduk. Bu an için çok çalıştık. Burada yaşadıklarımızdan çok memnunuz” dedi. 

Vinicius, Rodrygo’dan bir yıl önce Flamengo'dan geldi. Her ikisi de ana kadroya geçmeden önce Madrid'in rezerv takımında oynadı. Vinicius, "Kariyerimin en önemli maçı olacak. Real Madrid gibi bir kulübe çok genç yaşta gelmek kolay değil, ancak birçok Şampiyonlar Ligi finalinde oynama şansına sahip olmanın avantajını elde ediyorsunuz. Umarım bu benim için birçoğunun ilkidir” dedi. 


Rodrygo

RODRYGO’DAN KRİTİK GOLLER

Madrid'in en iyi oyuncularından biri olan Vinicius, takıma geldiği ilk dönemde formsuzlar yaşasa da Carlo Ancelotti yönetiminde uçuşa geçti. Brezilyalı futbolcu bu sezon 21 gol kaydetti ve bu, önceki üç sezondaki toplamından daha fazla. Ancelotti, Vinicius'un kaliteli olduğunu zaten bildiğini, ancak bu sezon gösterdiği "tutarlılığa şaşırdığını" söyledi.

Rodrygo, Vinícius kadar sık başlamadı ama kısa sürede Ancelotti'nin yedek kulübesinde en çok tercih ettiği oyuncusu oldu. Şampiyonlar Ligi yarı finallerinin ikinci ayağında Madrid'i canlı tutmak için Manchester City'ye karşı iki de dahil olmak üzere tüm yarışmalarda son 10 maçında 7 gol attı. Çeyrek final ikinci maçında Chelsea'ye karşı önemli bir gol kaydetti. (AP)