FT tarafından “Cennetten cehenneme” başlığıyla yayımlanan kapsamlı analizde, "2011 yılında dönemin Adalet Bakanı, Hatay Valisi, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü projeyi kutlamak için bir aradaydı ancak 12 yıl sonra iPhone şeklindeki 249 daireli ve yüzme havuzlu site enkaza döndü” denildi.

FT, yıkılan yapının, "depremde nelerin yanlış gittiğinin kötü şöhretli bir anıtı" ve Türkiye'nin inşaat sistemindeki çürümenin bir sembolü haline geldiğini söyledi.

2016'DA MÜTEAHHİTE DAVA AÇTI

Financial Times’a konuşan Şahin ailesi, rahmetli annelerinden kalan zeytinliğin bir bölümünü imar etmeye karar verdiklerini belirtti. Aile, bu işlem için Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'u seçti ve arazi karşılığında 249 dairenin 90'ını aldı. Bu dairelerin çoğunun daha sonra aile tarafından satıldığı belirtildi.

Depremde iki kardeşi Şahin Şahin ve yeğeni Uğur Şahin'i kaybeden Ferit Şahin, "Deprem haberiyle uyandığımda Şahin için endişelenmedim. Rönesans'ta güvende olan biri varsa o da odur diye düşündüm" dedi. Ferit'in ve diğer kardeşi Gökhan "Antakya'nın en prestijli binasıydı. Hiçbirimiz böyle bir şey olacağını tahmin edemezdik" sözlerini ifadesine ekledi.