Batan FTX kripto para borsasının kurucusu olan Bankman-Fried, son 18 ayda Demokratların yaptığı kampanya ve kuruluşlara 70 milyon dolardan fazla bağışta bulunurken, bu rakamı yalnızca George Soros geçti. 

Bankman-Fried o zamandan beri tutuklanıp dolandırıcılık, kara para aklama ve kampanya finansman yasalarını ihlal etmekle suçlansa da, bağışlarından yararlanan politikacılar şimdiye kadar yasal incelemeye tabi tutulmadı.

Ancak New York Times’ın bildirdiğine göre, Demokrat Parti’den bazı kişiler yakın zamanda New York'taki savcılardan bir elektronik posta aldı. Gazetenin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, savcıların Bankman-Friedve şirketlerinden giden bağışlar hakkında bilgi istediği bildirildi.

İKİ TARAFLI DESTEK

Diğer iki kaynak gazeteye, aynı savcıların FTX’ten para alan Demokratların diğer kampanyalarına ve başka bir FTX yöneticisi tarafından finanse edildiği bildirilen Cumhuriyetçilerin düzenlediği kampanyalara ulaştığını söyledi.

Ülkedeki seçim düzenlemeleri uyarınca, siyasi kampanyaların ve komitelerin, daha sonra yasa dışı olduğu anlaşılan bağışları, para harcanmış olsa bile iade etmesi gerekir.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER