Bloomberg, nüfus sayımı ve demografiye odaklanan bağımsız bir kuruluş olan World Population Review'in tahminlerine atıfta bulunarak, Hindistan'ın dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Çin'i geride bırakmış olabileceğini belirtti. 

Kuruluşun tahminine göre, Hindistan'ın nüfusu 2022 sonunda 1,417 milyar olarak gerçekleşti; bu, Çin tarafından bildirilen 1,412 milyardan biraz fazla. 

‘ARTIŞ 2050’YE KADAR DEVAM EDECEK’

Bloomberg'in bildirdiğine göre, araştırma platformu Macrotrends tarafından yapılan bir başka tahmin, Hindistan'ın nüfusunu 1,428 milyar olarak gösteriyor. Hindistan'ın nüfus artışı yavaşlamış olsa da, World Population Review, sayının en az 2050'ye kadar artmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Öte yandan Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'in nüfusu 2022'de bir yıl öncesine göre 850 bin azaldı. Birleşmiş Milletler yaptığı tahminde, 2022 ile 2050 yılları arasında küresel nüfusta tahmin edilen artışın yarısından fazlasının yalnızca sekiz ülkede olacağını söyledi: Kongo, Mısır, Etiyopya, Hindistan, Nijerya, Pakistan, Filipinler ve Tanzanya.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER