Şu anda, görev süresi 2024 yılında sona erecek olan Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva tarafından yönetilen Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) başına, Norveç merkezli TV 2’nin haberine göre, NATO’nun başındaki Jens Stoltenberg geçiyor.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

GÖREV SÜRESİ UZATILMIŞTI

Stoltenberg, Eylül ayında NATO'dan ayrılmaya karar verdi, ancak görev süresi Ukrayna işgali nedeniyle 2023'ün sonlarına kadar uzatıldı. Basında çıkan haberlere göre, görevin halefi net olarak görülmediği için, Stoltenberg'in görev süresi potansiyel olarak bir yıl daha uzatılabilir.

ADAY İDDİALARI ARTIYOR

Çok sayıda üst düzey siyasetçinin askeri bloğun yeni başkanı olarak görüldüğü bildiriliyor. NATO'nun dümenine ilk kez bir kadın getirmeyi hedeflediği iddia edilirken, adaylar arasında Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve eski Hırvatistan lideri Kolinda Grabar-Kitaroviç yer alıyor.

Kasım ayı başlarında, New York Times, NATO genel sekreterinin yerine geçmesi için tercih ettiği "bir numaralı adayın" şu anda Kanada'nın maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olan Chrystia Freeland olduğunu bildirdi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER