Banka müdürü Seçil Erzan’ın mağdurlarından olan Galatasaray’ın tercümanı Musa Mert Çetin’in savcılıkta verdiği ifade dikkat çekti.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan davasında Galatasaray Spor Kulübü’nün tercümanı Musa Mert Çetin’in verdiği ifade dikkat çekti. Diğer müştekiler gibi Seçil Erzan ile 2011 yılında tanıştığını söyleyen Musa Mert Çetin, “Süreç içerisinde banka işlemlerimizi yapıyor olması sebebiyle aramızda güven ilişkisi oluştu” dedi.

“BU FONU HAKAN ATEŞ YÖNETİYOR DEDİ”

İleriki zamanlarda Erzan’ın kendisine yüksek getirili fondan bahsettiğini anlatan Çetin, “Kurumsal bir fon olduğunu ve fonun başında banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun olduğunu ifade etti. Bu fonu kendisiyle birlikte Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğini ve bütün işlemleri onların yaptığını söyledi” dedi.

“PARAYI BANKA İÇİNDE VERDİM”

Seçil Erzan’a inanarak toplamda 75 bin doları bankanın hesabından çekerek verdiğini söyleyen Musa Mert Çetin, “Bu parayı da Seçil Erzan’ın odasında tamamen bankanın içinde teslim ettim. Bankaya duyduğum güven ve fonu yöneten Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’ya duyulan güven nedeniyle bu paraları ödedim” dedi.

AK Parti'den CHP'ye geçen Köyceğiz Belediyesi, borçları binaya astı AK Parti'den CHP'ye geçen Köyceğiz Belediyesi, borçları binaya astı

“ATEŞ VE AYDOĞDU SEÇİL’İ 3 GÜN YANINDA TUTMUŞ”

Sonrasında 6 ay Seçil Erzan’a ulaşamadığını anlatan Çetin’in bundan sonraki ifadeleri ise dikkat çekti. Erzan’ın kuzeninden bilgi aldığını söyleyen Çetin, “Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu ve diğerleri Seçil’i almış ve 3 gün yanında tutmuş. Elinden bütün dosyalar alınmış ve müfettiş raporunda kendilerini sorumluluktan kurtarmak için tek yanlı beyanlarda bulundurtmuşlar. Sonra da Seçil Erzan’ı savcılığa teslim etmişler” dedi.

“ELİMDE SES KAYITLARI MEVCUT”

Bankanın sorumluluktan kurtulmak için Erzan’a tek taraflı ifade vermeye zorladıklarını söyleyen Musa Mert Çetin, “Buna ilişkin elimse ses kayıtları mevcuttur. Banka bu suretle sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Ben Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu ve Seçil Erzan’ın hep birlikte bu parayı zimmete geçirdiklerini düşünüyorum” dedi.

“EVİNDE ARAMA YAPILSIN”

Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’dan da şikayetçi olduğunu söyleyen Çetin, “Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapılarak suç delillerine el konulmasını, şüphelilerin tutuklanmasını ve emsal mahiyette cezalandırılmalarını talep ediyorum. Seçil Erzan tek başına bu suçu işleyemez. Şüphelilerin birlikte bu suçu işledikleri sabittir” dedi.