Spor

Acun satın almıştı: İşte Hull City hakkında ilginç bilgiler

Abone Ol

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin ünlü zenginlerinden Acun Ilıcalı’nın satın aldığı İngiliz futbol kulübü Hull City hakkındaki ilginç bilgileri sizler için derledik. (Mirror)

Hull City, 1904 yılında İngiltere’nin Hull şehrinde kurulmuştur. Takımın renkleri turuncu ve mavidir. Kulüp iç saha maçlarını 25 bin 450 seyirci kapasiteli KCOM Stadyumu’nda oynamaktadır. Armasında da bulunan kaplan sembolü aynı zamanda kulübün maskotudur.

Premier Lig’de son olarak 2016 - 2017 sezonunda mücadele eden Kaplanlar, o sezonu 18. sırada bitirerek, Championship’e düşmüştür. İngiltere’nin köklü kulüplerinden olan Hull City şu anda Championship’de mücadele etmektedir. Takımın önceki sahibi Mısırlı iş insanı Assem Allam'dır.

1984'te Hull City, Ay’daki ilk futbol maçında oynayacaklarını açıkladı. Başkan Don Robinson, bir Amerika turu sırasında ekibi NASA'nın Cape Canaveral'daki üssüne götürdü, ancak oynayacak bir takım bulamadığını itiraf etti.

Hull City, İngiltere'deki ilk penaltı atışlarında yer aldı ve kaybetti. Kaplanlar, 1970 yılında kısa ömürlü Watney Kupası'nın yarı finalinde Manchester United'a yenildi ve George Best ilk penaltı vuruşunu kaydetti. Denis Law daha sonra penaltı kurtaran ilk kaleci olurken, Hull City kalecisi Ian McKechnie belirleyici penaltıyı dışarı atarak penaltı kaçıran ilk oyuncu oldu.

Hull City hakkında bir film Oscar kazandı. Wembley'de Görüşürüz isimli film, bir taraftarın düğün ve kupa finali arasında seçim yapmasını konu alan bir komedi olan Frankie Walsh, 1987 Akademi Ödülleri'nde en iyi yabancı film ödülüne layık görüldü.

Arsenal taraftarları kötü durumda olduklarını düşünüyorlarsa, Hull City'nin toz kaplı kupa dolabına bir bakmalılar. Kaplanlar, FA veya Lig kupasına ulaşamadı. Yine de 3. Lig şampiyonluk kupasını üç kez kaldırdılar.

Kulübün şimdiye kadarki en yüksek lig pozisyonu, 2009'daki ilk Premier Lig serüvenini 17. sırada bitirmesidir ve bu başarı, menajer Phil Brown tarafından mikrofonu alıp sahada şarkı söyleyerek kutlandı.