Spor

Aşı olunca karantinasız gezilebilecek ülkeler

Abone Ol

Dünyanın birçok yerinde aşılama çabalarının artmasıyla, bazı gezginler tekrar seyahat etme umuduyla aşılarını dört gözle bekliyor olabilir. Aşı pasaportlarına hakkında artan tartışmalar varken, bazı ülkeler, aşılanmış yolcuların 14 günlük karantina gibi önlemlere gerek kalmadan ülkelerine girebileceği yönünde karar aldı. İşte aşı olduktan sonra rahatlıkla gidebileceğiniz 7 destinasyon… (Washington Post) Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com

POLONYA Aynı zamanda AB'ye tabii olan Polonya, Amerikalıların girişini bir sonraki duyuruya kadar reddeden kurallara rağmen, Avrupa Birliği ülkelerinden gelen yolcuların aşı kanıtıyla ülkeye giriş yapmasına izin veriyor.Polonya'nın giriş kuralı, "Corona virüse karşı aşılanmış kişiler zorunlu karantinadan muaf tutulur" şeklinde ve aşılı yolcular için izinler 28 Aralık'tan beri uygulanıyor.

KIBRIS Avrupa Birliği tarafından Avrupa bölgesi olarak kabul edilen ve ABD'li yolcuların girmesine izin vermeyen Kıbrıs adası, Mart ayından itibaren Avrupa'yı ziyaret etmesine izin verilen aşılı yolcuları ağırlayacağını duyurdu.

İZLANDA Mayıs ayından itibaren, Avrupa'daki düşük riskli ülkelerden gelen yolcuların bir AB üyesi olan İzlanda'ya girmesine izin verilecek. İzinle beraber tamamen aşılanmış kişilere herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

ROMANYA Romanya, ABD’den girişlere izin vermiyor ancak aşılanmış yolcular için karantina şartlarını 18 Ocak'ta kaldırdı. Ülke, aşının son dozundan 10 gün sonra test veya karantina olmaksızın girişlerine izin verecek.

ESTONYA Geçtiğimiz günlerde duyurulan giriş kısıtlamaları, son altı ayda corona virüsten iyileşmiş veya onaylı bir aşıdanolmuş düşük riskli ülkelerden bireylerin karantinaya alınmadan ziyaret etmesine izin verecek. Ülke, daha önce corona virüs testi pozitif çıktığını gösteren kanıt veya aşı sertifikası giriş için kabul edilecek.

GÜRCİSTAN Gürcistan, bu ay corona virüse karşı tamamen aşılanmış yolculara yeniden açıldı. Ülke, girişlerde test istemeyecek ve yüksek riskli ülkelerden gelenlerin girmesini engellemeyecek.

SEYŞELLER Doğu Afrika’nın tropikal ada ülkesi olan Seyşeller, artık "dünyanın herhangi bir yerinden aşılanmış tüm ziyaretçilerin" karantinaya alınmadan ülkeye girmesine izin veriyor. Bununla birlikte, aşılanmış ziyaretçilerin, seyahatten 72 saatten daha kısa bir süre önce yapılan bir PCR testi sunmaları gerekiyor. Adaların turizm kurulu yaptığı açıklamada, aşılanan ve test sonucu sunan ziyaretçilerin "Seyşeller'de kaldıkları süre boyunca serbest dolaşıma izin verildiğini" söyledi.