Foto Galeri

Bitme raddesinde olan evliliğinizi kurtarmanın 5 yolu

Zaman zaman evlilikler kötüye gidebilir hatta eşinizle boşanmanın eşiğine gelebilirsiniz. Ancak mutluluktan çok uzak olsanız da evliliğinizi olası bir boşanmadan kurtarabilirsiniz. İşte bunun için uygulayabileceğiniz 5 yöntem

Abone Ol

1- SIKINTIYI TESPİT EDİN Evliliğiniz dağılıyormuş gibi hissettiğinizde "Hiçbir şey eskisi gibi değil" tarzı genellemeler yapmak yerine net olun. Size yardımcı olacak şey, ilişkinizle ilgili size kötü veya işlevsiz gelen detayı belirlemektir. Bunun için eşinizle tartıştığınız sırada söylediğiniz sözlere odaklanın.

2- SUÇLAMANIN ÖTESİNE GEÇİN Eşinizle aranızdaki sorunu tespit ettiğinizde zihniniz muhtemelen suçun kimde olduğunu bulmaya çalışacak hatta karşı tarafı suçlayacaktır. Ancak bu gibi durumlarda geri çekilip kelimelere, davranışlara ve genel dinamiklere yeniden odaklanın. Çünkü aranızdaki sorunların büyümesinde ikinizin de rolü vardır.

3- EGONUZU BİR KENARA BIRAKIN Partnerinizin hatalı tavırlarına odaklanmak yerine kendinizi değiştirmeye çalışın. Partnerinizi uzaklaştıran ve ya evliliğinizi tehlikeye atan davranışlarınızın sorumluluğunu alın. Kendinize karşı dürüst olun ve bunu sevgiyle yapın.

4- EYLEM PLANI OLUŞTURUN Evliliğinizi tersine çevirecek ve geliştirecek bir eylem planı bulabilmeniz için yeterince gözlem yaptıktan sonra çözüme odaklanın. Eşiniz de sizinle çalışmaya istekliyse, ilişkinizdeki zayıf noktaları ele alan anlaşmalar oluşturun. Ardından ikinizin de anlaşmaya uymak için neler yapacağını konuşun.

5- NEYİN İŞE YARADIĞINI BELİRLEYİN Eylem planınızı uygulamaya koyarken, biriniz (ve ya her ikiniz) planınızı yerine getirdiğinizde takdir edin. İlişkinizin diğer alanlarındaki güçlü yönleri de aradığınızdan ve kutladığınızdan emin olun. Birlikte keyifli vakit geçirdiğinizin anlara odaklanın. (KAYNAK): NTVLIFE