Foto Galeri

Forbes 2022'nin en çok kazanan 'ölü' ünlüleri listesi açıklandı

Forbes'un 11 yıldır yayınladığı yılın en çok kazanan ölü ünlüler listesi yayınlarken listenin en çpk kazananı J.R.R Tolkien oldu.

Abone Ol

Forbes dergisi 2001’in ekim ayından beri hazırladığı yılın en çok kazanan ölü ünlüler listesinde yer alan 13 kişiyi açıkladı. Listede yer alan 13 sanatçı, sporcu ve şovmen 1,6 milyar dolarlık rekor bir kazanç elde ederek geçen yılın toplamına göre yüzde 72'lik bir artış sağladı. Listedeki sanatçılardan ilk beşi ilk defa kişi başı 100 milyon dolardan fazla kazandı.

J.R.R Tolkien Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in yazarı Tolkien, 9 Şubat 1973 tarihinde zatürre nedeniyle hayatını kaybetti. Tolkien, bu yıl tam 500 milyon dolar kazandı.

Kobe Bryant Forbes'un en çok kazanan ölü ünlüler listesinde ikinci sırada efsanevi basketbol oyuncusu Kobe Bryant yer aldı. 26 Ocak 2020 tarihinde geçirdiği helikopter kazası sırasında hayatını kaybeden sporcunun bu yılki kazancı 400 milyon dolar.

David Bowie Listenin üçüncü sırasında hayatını kaybeden İngiliz şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve prodüktör David Bowie var. Bowie bu yıl 250 milyon dolar kazandı.

Elvis Presley Elvis Presley de her yıl olduğun gibi listede yerini aldı. Bu yıl dördüncü sırada yer alan Presley'nin kazancı 110 milyon dolar oldu.

James Brown Şarkıcı, söz yazarı, soul ve funk müziğin babası James Brown, listenin beşinci sırasında. Kalp yetmezliği nedeniyle 25 Aralık 2006 yılında hayatını kaybeden Brown, bu yıl 100 milyon dolar kazandı.

Michael Jackson Şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı ve dansçı Michael Jackson, 75 milyon dolarla listenin altıncı sırasında yer aldı. Jackson, 25 Haziran 2009 yılında hayatını kaybetmişti.

Leonard Cohen Uykusundayken yataktan düşerek hayatını kaybeden Leonard Cohen, 55 milyon dolar kazandı.

Dr. Seuss Dr. Seuss'un 'Şapkadaki Kedi', 'Grinch' ve 'Loraks' gibi zamansız karakterlerinin yanı sıra Netflix anlaşması ve ticari satışlarla birlikte geçtiğimiz kasım ayından bu yana 16 milyon doların üzerinde kitap satışı gerçekleşti. 24 Eylül 1991 yılında kanser nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Seuss, 2022 yılında 32 milyon dolar kazandı.

Jeff Porcaro 80'lerin rock grubu Toto'nun davulcusu Jeff Porcaro'nun bu yılki kazancı 25 milyon dolar oldu.

Charles Schulz Amerikalı çizer ve animatör Charles Schulz'ün eserleri Apple TV'nin ücretli yayın hizmeti için haklarını satın almasının ardından 1965'ten bu yana ilk kez, klasik tatil özel programları "It's The Great Pumpkin", "Charlie Brown", "A Charlie Brown Thanksgiving" ve "A Charlie Brown Christmas" ücretsiz yayın yapan televizyonlarda yayınlanmayacak. İllüstratörün bu yılki kazancı 24 milyon dolar.

Juan Gabriel Meksikalı besteci ve şarkıcı Juan Gabriel, yaşamı boyunca yaklaşık bin 800 şarkı kaleme aldı ve tahminen 60 milyon albüm satarak 2 Latin Grammy'si kazandı. Gabriel, bu yıl 23 milyon dolar kazandı.

John Lennon İngiliz rock grubu The Beatles'ın solisti John Lennon, solo çalışmalarından her zamanki telif haklarını elde etti. Lennon'ın toplam kazancı 16 milyon dolar oldu.

George Harrison George Harrison, The Beatles belgeseli "Get Back"ten kâr ederek yıllık solo ve Fab Four telif haklarına 2,5 milyon dolar daha ekledi. Harrison'ın mirası, Lennon'ınki ile birlikte, Beatles Cirque de Soleil gösterisinden 2.6 milyon dolar daha alacak. (FORBES)