Foto Galeri

İnsanların hayattan en çok istediği 9 şey!

İnsanları daha iyi anlamak için psikolog olduğunu söyleyen psikoterapist Charlotte Fox Weber, insanların hayattan beklentileriyle ilgili konuştu. İşte ünlü psikoterapiste en çok arzulanan 9 şey...

Abone Ol

SEVİLMEK Sevginin hem somut hem de soyut olabileceğini dile getiren Weber, insanların sevildiğini hissetmeye ihtiyaç duyduğunu ancak sevgi dolu ilişkilerde bile hatalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

ANLAŞILMAK "Başkaları tarafından anlaşılmak için önce kendimizi anlamalıyız" diyen Weber'e göre; bir kişinin, insanların hakkındaki görüşleri ve çevresinin kendisini nasıl görmesi istediği birbiriyle uymayınca, o kişi dışlanmış hissedebilir.

GÜÇ SAHİBİ OLMAK Gücün başkalarının üzerinde kontrol sağlamakla değil, özgünlükle ilgili olduğunu hatırlatan uzman isim, güç arzusunun iyi olduğunu ve hayatı güzelleştirdiği anların bulunduğunu söyledi.

DİKKAT VERMEK Ailemize, sevdiklerimize, hayatımızdaki herkese karşı daha özenli davranıp onlara tüm dikkatimizi vererek hayata olumlu bakmalarını sağlayabiliriz.

ÖZGÜRLÜĞE SAHİP OLMAK Özgürlük isteklerinin her yaşa göre farklılık gösterebileceğini unutmadan kendinize ne tür bir özgürlük istediğinizi sorun.

YARATMAK Sadece gözlemlemek ve merak etmek bile, her gün yaratıcı anlara imza atmanızı sağlayabilir. Yeni şeyler deneyimleyip bunları kişisel bir süzgeçten geçirerek ortaya yepyeni bir ürün koyabilirsiniz.

AİT OLMAK Bazen yabancılaştığınızı ve çelişkiye düştüğünüzü hissedebilirsiniz. Kendiniz gibi olmanın verdiği rahatlıkla yaşamak bu durumu kolaylaştırabilir.

KAZANMAK Kazanmanın sizin için ne anlama geldiğini düşünün ve ne kadar küçük olursa olsun kendi başarılarınıza değer verin.

BAĞLANMAK İnsanların güven oluşturarak ve kendisini açarak birisine bağlandığını kaydeden Weber, ancak kendinizi güvende ve rahat hissettiğinizde özel hayatınızı başkalarıyla paylaşabileceğinizi belirtti. KAYNAK(NTVLIFE)