Spor

İzmir'e 1 aylık yağış 8 saatte yağdı!

Abone Ol

Dün güne depremle uyanan İzmir, geceyi sağanakla kapattı... İzmir'e 1 ayda düşen yağmur 8 saatte yağarken sel ve su baskınları hayatı felç etti.

Dereler taşarken bazı evleri su bastı. Yollarda seyir halinde olan araçları da vuran su baskınlarından sonra İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den İzmir için gelen kuvvetli yağış uyarısından sonra gece saatlerinde başlayan yağış, ilerleyen saatlerde etkisini artırırken birçok bölgede cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Sağanak yağışın yanı sıra dolu yağışının yaşanması da birçok bölgede sorun yaşatırken yoğun yağış, dereleri taşırdı.

Bazı bölgelerde selin getirdiği çamurlu su denizle birbirine karıştı.

Sel ve su taşkınlarına karşı çalışmaları aralıksız sürdüren belediye ve itfaiye ekipleri suları tahliye etti.

Çok sayıda dere de taşarken cadde ve sokaklar sular altında kaldı, yollara çıkan sürücü ve yayalar mahsur kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı.

Soyer, birçok noktada taşkınlar meydana geldiğini belirtti.

Soyer, "Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” dedi.