Spor

Kanserle mücadelede 5 kritik gıda

Abone Ol

Milyonlarca insan için daha uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamak bir önceliktir ve kanserden kaçınmak bunun büyük bir parçasıdır. Vücudumuza hastalıklarla savaşmak ve belirli kanserleri önlemek için bol miktarda besin sağlamak bir başlangıç olsa da, insanlar hala merak ediyor: Beslenmede nelere dikkat etmeliyim? California merkezli beslenme ve sağlık uzmanı Susan Smith Jones, Fox News ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, kanserden en yüksek oranda kurtulma şansı için diyetlerimize hangi gıdaların ekleneceğine dair birkaç ipucu paylaştı. İşte kanseri önleyen birkaç yiyecek seçeneği:

FİLİZLER Filizler, tüketebileceğimiz en sağlıklı çiğ gıdalar arasındadır. Yonca ve turp filizi gibi filizler mükemmel bir beslenme sağlarken, brokoli filizi kanseri önleme ve tedavi etme konusunda üstün bir yere sahiptir. Jones'a göre, günde bir buçuk fincan brokoli filizi kanser riskini yüzde 50 oranında azaltabilir. Önemli miktarda filiz yetiştirmek sadece birkaç gün alırken, daha az besin değerine sahip gerçek bir brokoli filizi yetiştirmek yaklaşık 77 gün sürer. Jones, "Yeryüzünde bir kuruşa mal olan ve büyümesi günde iki dakika süren taze hasat edilmiş filizlerden daha iyi bir yiyecek yok" dedi.

YEŞİLLİK Ispanak, lahana, marul, brokoli, Brüksel lahanası ve karalahana gibi tüm yeşillikler kansere karşı bize ekstra koruma sağlayacaktır. Jones, insanlar üzerinde yapılan diğer 206 araştırmadan oluşan yakın tarihli bir epidemiyolojik araştırma, kanserden koruyucu, kalp sağlığına ve obeziteye karşı en koruyucu gıdaların yeşillikler olduğunu ortaya koydu.

DOMATES Prostat kanserini önleme açısından erkeklerin yemesi için domatesten daha iyi bir meyve yoktur. Cherry domatesler daha da iyi bir seçenektir, çünkü besin değerinin çoğu kabuğunda bulunur.

YEŞİL ÇAY Jones, yeşil çayın yalnızca kanseri önlemeye yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda antiviral ve antibakteriyel özelliklere de sahip olduğunu söyledi. Kilo kaybı ve bağışıklık için de çok etkilidir.

KURUYEMİŞLER VE TOHUMLAR Badem harika bir protein, lif ve E vitamini kaynağıdır. Jones, “Bademleri dolgunlaştırmak, çiğnemelerini yumuşatmak ve faydasını artırmak için bir gece suda bekletmeyi deneyin” diyor. Ev yapımı badem sütü için ıslatılmış bademleri dört bardak su ile birlikte blendere atın. Keten tohumları, Omega-3 yağ asitleri ve E vitamini gibi kanseri önlemeye yardımcı olacak çok sayıda besin sağlar. Günde birkaç yemek kaşığı keten tohumu küspesi ayrıca parlak cildi ve yüksek enerji sağlayabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, iltihabı azaltabilir ve sindirime yardımcı olabilir. (The New York Post)