Spor

Kraliçe II. Elizabeth hakkında bilmediğiniz 6 şaşırtıcı gerçek

Abone Ol

Kraliçe II. Elizabeth hayatı dolu dolu yaşadı. Babası Kral George’un 1952'de ölümünden sonra İngiltere'nin en uzun hüküm süren hükümdarı olarak tahta çıkmadan önce ve sonrasında, Kraliçe heyecanla doluydu. İşte 96 yaşında vefat eden kraliçe hakkında en büyüleyici, az bilinen ilk 6 gerçeğin bir listesi.

OKULA HİÇ GİTMEDİ Dış ilişkiler, din, anayasal tarih ve hukuk konularında bilgili olmasına rağmen, ne okula gitti ne de üniversite diploması aldı. Gelişim yıllarında Prenses Elizabeth olarak bilinen kraliçe ve 2002 yılında 71 yaşında vefat eden küçük kız kardeşi Prenses Margaret, kendi yaşındaki çocukların yanında bir kuruma kaydolmak yerine, İngiltere'nin en iyi öğretmenleri tarafından evde eğitim gördü.

EHLİYETİ YOKTU Kraliyet şoförü emrinde olmasına rağmen, kraliçe zaman zaman araba kullanıyordu. Ancak hiçbir zaman ehliyeti olmadı.

‘LAHANA’ Buckingham Sarayı'nın duvarlarının ötesindeki halk, Elizabeth'e kraliyet atamalarının dışında hitap etmeye cesaret edemezken, görkemli meskeninin içinde, Prens Philip ile 74 yıllık evliliği sırasında “Lahana” olarak bilindiği bildirildi. 2006'da İngiliz biyografi yazarı Robert Lacey, prensin karısına sevgiyle atıfta bulunmak için “lahana” dediğini doğruladı.

‘ZENGİN ÇALAR SAATİ’ Her sabah saat 9'da, kraliyet gaydacısı, hükümdarın penceresinin dışında 15 dakika oynar ve güne başlama zamanının geldiğini gösterirdi. İlk olarak 1800'lerin ortalarında Elizabeth'in büyük-büyük-büyükannesi Kraliçe Victoria tarafından başlatılan geleneğin, kraliçenin Buckingham Sarayı, Windsor, Holyroodhouse'daki konutlarında ve İskoçya'nın Balmoral kentindeki tatil evinde gerçekleştiği bildirildi. Kadrosunda yetenekli müzisyenler varken kimin çalar saate ihtiyacı olur?

ONUN TARZINA ‘ŞAPKA’ ÇIKARILIR Yetenekli bir moda tutkunu olan Kraliçe Elizabeth, cesurca renkli takımlarını göz alıcı bir şapka ile noktalamasıyla biliniyordu. Londra'daki Kraliyet Şapkacısı Rachel Trevor-Morgan, her bir şapkanın yapımından sorumluydu. (New York Post)