Spor

Rus casuslardan terör saldırısı düzenleyenlere: İşte dünyanın en tehlikeli kadınları

Abone Ol

Dünyanın en tehlikeli suçlularının neredeyse tamamı erkek olma eğilimindedir, peki ya kadın meslektaşları? Bu kadınların suçları arasında terör saldırıları düzenlemek, denizaşırı ülkelere tonlarca kokain nakletmek ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan kanlı mafya savaşları yer alıyor. İşte onlardan bazıları…

Anna Kuschenko CIA'e göre, Anna Kuschenko, "Amerikan tarihinin en tehlikeli casusu" olmasına sadece altı ay kalmıştı. Kuschenko, Moskova'ya bilgi aktararak Amerikan toplumsal kurumlarının üst kademelerine başarıyla sızmaya çalıştı. Kuschenko bir KGB yetkilisinin kızı ve bir noktada diktatör Putin ile bir ilişkisi olduğu söyleniyor.

Abed Tam adı bilinmeyen dokuz çocuk annesi Afgan Abedo, Sovyetlerin anavatanını işgal etmesinden sonra 1970'lerde savaşmaya başladı ve acımasız savaşçıları bile korkuttuğu söyleniyor. Takip eden on yıl içinde kocasının ölümünün ardından Abedo, devam eden savaşında yaklaşık 200 askere liderlik etti. Sovyet güçleri 1989'da geri çekildi, ancak daha sonra Taliban güçlerinin dükkanını ateşe vermesinden sonra kendi küçük milislerini kurdu.

Samantha Lewthwaite Dünyanın en çok aranan ve muhtemelen en tehlikeli kadını. İngiliz medyası tarafından 'Beyaz Dul' olarak adlandırılan Lewthwaite'in yaklaşık 400 kişinin ölümünden sorumlu olduğu iddia ediliyor. Şu an nerede olduğu bilinmiyor.

Albay Fanette Umuraza 'Bir Numaralı Kraliçe' lakaplı Kongo Devrim Ordusu'nun ikinci lideri Umuraza, insanların evlerinde öldürüldüğü, kadınların ve kızların tecavüze uğradığı toplu yağmaların emrinden sorumludur. O kadar sosyopat ki, emrindeki askerler köyleri yağmalarken manikür yaptırdığı ve röportajlar verdiği biliniyor.

Marllory Dadiana Chacon Rossell Chacon Rossell uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve Meksika kartelleriyle bağlantılarıyla tanınır. 2012'de mal varlıkları dondurulduktan sonra ABD onu "Orta Amerika'daki en üretken uyuşturucu kaçakçılarından biri" olarak tanımladı. Daha önce Guatemala'dan Meksika'ya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne binlerce kilo kokainin nakliyesini başarmıştı.

Joanna Dennehy İngiliz seri katil Dennehy, Myra Hindley ve Rose West'ten sonra ülkenin suç tarihinde ömür boyu hapis cezası alan üç kadından biri. Katil, hayatının geri kalanını parmaklıklar ardında sürdürürken, İngiliz basını tarafından ülkenin en tehlikeli kadını olarak adlandırılıyor.

Maria Licciardi 1993 ve 2001 yılları arasında Licciardi, Napoli'deki Camorra suç örgütünü yönetti. Birçok genci fuhuşa sürüklemesiyle tanınıyordu ve yıllarca polisten kaçmayı başardı. Camorra ve 20 farklı klanı, 1999'da, eroin konusundaki bir anlaşmazlığın yaklaşık 200 Napolili'yi öldüren çılgın bir bombalı saldırının ardından çözülmeye başladı. Polisler daha sonra onun saklandığı yeri, mermer zeminler ve bir açık hava jakuzisiyle donatılmış, kullanılmayan bir binanın çatı katında keşfetti. (Mirror)