Spor

WhatsApp ilk yasal zorlukla karşı karşıya

Abone Ol

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com Geçtiğimiz hafta kullanıcılarına kabul ettirmek istediği yeni gizlilik sözleşmesiyle dünyanın gündemine bomba gibi düşen WhatsApp ciddi miktarda kullanıcı kaybetmişti. Devletler de bu konuda harekete geçti.

Hindistan mahkemesine sunulan dilekçe, WhatsApp’ın güncellenmiş gizlilik politikasının kullanıcı gözetimine sınırlandığını ve Hindistan’ın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

California merkezli WhatsApp yaptığı açıklamada, konum ve telefon numarası dahil bazı verileri Facebook ve Instagram ve Messenger gibi birimleriyle paylaşma hakkını saklı tuttuğunu söylemişti.

WHATSAPP HAREKETE GEÇTİ Bu durum, 400 milyon kullanıcısı olan en büyük pazarı Hindistan da dahil olmak üzere öfkeyi tetikledi. Hindistan'da birçok kullanıcı Signal ve Telegram gibi rakip uygulamaları kurmaya başladı ve WhatsApp'ı müşterileri sakinleştirmek için maliyetli bir reklam kampanyası başlatmaya zorladı.

ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATIYOR Avukat Chaitanya Rohilla, Delhi Yüksek Mahkemesine sunduğu dilekçede, Whatsapp’ın yeni politikası hakkında, "Bir kişinin çevrimiçi faaliyeti neredeyse 360 derecelik bir profil veriyor" dedi. Reuters tarafından ulaşılan dilekçenin bir kopyasında, "Whatsapp'ın kullanıcı verilerini başka bir ülkede bu nedenle yabancı yasalara tabi bilgilerle paylaşarak, ileterek ve depolayarak ulusal güvenliği tehlikeye attığı" yazıyordu.