Lions Türkiye Kulübü'nün 'Yaşam Boyu Başarı' ödülleri sahiplerini buldu. FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu prestijli ödüle layık görüldü.

105 yıldır dünyanın 203 ülkesinde insanlık için karşılıksız hizmetler sunan Lions Kulübü Türkiye ofisi, bu yıl 60. yılını kutluyor. Bu kapsamda liderlik alanında 'Yaşam Boyu Başarı' ödüllerini vermek üzere bir tören düzenlendi.

35 YILA SIĞAN ETİK VE TARAFSIZ HABERCİLİK

Ödül alan isimlerden olan Şentürk, 35 yılı aşkın uğruna mücadele verdiği doğru, etik ve tarafsız habercilik hakkında konuştu.

Şentürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

'35 yılda şunu gördüm; aslında bu topraklarda gazeteciler, değişmeyen durumlar ve değişmeyen zamanların tanığı olmaktan öteye gidemiyorlar. Var olanı gösterip olması gerekeni sağlamakta bu topraklarda pek kolay değil. Türkiye'de gazeteci olarak kendimizi bir romancıdan ayıramıyoruz aslında, çünkü var olanı gösteriyorsunuz.

Bu toprakların 250 yıllık modernleşme ve demokratikleşme sürecini en iyi tasvir eden Ahmet Hamdi Tampınar'ın üçlemelerinden huzur adlı romanı aklıma geldi. Yazıldığı topraklardaki insanların bitmez tükenmez çileleri ve değişmeyen sorunlarını tasvir eder. Örneğin; memurlardan başka kimsenin iş garantisi yoktur. Üniversite bitirmenin hiçbir kıymeti yoktur. Okumuş ile okumamış arasındaki en önemli şey yine istihdam sorunudur. Kısır döngüye giren siyasettir. Aslında baktığınız zaman değişen bir şey yoktur."