Birçok Müslüman futbolcunun yer aldığı Fransa'da, Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan oyunculara yönelik alınan karar tepki çekti.


İngiltere Premier Lig’de, Müslüman futbolcuların Ramazan ayı döneminde oruçlarını açabilmeleri için maç sırasında mola verileceğini duyurmuştu. Fransa Futbol Federasyonu ve Eric Borghini başkanlığındaki Federal Hakem Komisyonu ise, aynı özene sahip değil.

Fransa’daki kulüplere bilgilendirme yazısı yollayan Fransa Futbol Federasyonu, tüzüğündeki 1. maddeyi içeren bir mail gönderdi.

"HERKES İÇİN GEÇERLİDİR"

“Futbol, oyuncuların siyasi, dini, ideolojik ve sendikal düşüncelerini dikkate almaz” ifadelerinin yer aldığı mailde, “Bu ilke herkes için geçerlidir. Kurumlar, kulüpler, lisanslı sporcular, hakemler. Bu kurala saygı gösterilmesini sağlamak tüm paydaşların sorumluluğundadır.” denildi.

Özellikle çok sayıda Afrika göçmeni Müslüman futbolcunun bulunduğu Fransa’da, alınan karara nasıl tepki verileceği merak konusu.

Fransa Milli Takımı’nda Paul Pogba, N’golo Kante, Benjamin Mendy, Nabil Fekir gibi birçok önemli isim Müslüman olmalarıyla öne çıkıyor.