Uzun süredir ezeli rakip olan Arema ve Persebaya Surabaya’nın taraftarları, Arema'nın Doğu Java'daki maçta 3-2 mağlup edilmesinin ardından çatıştı.

KURBANLARDAN BİRİ BEŞ YAŞINDA

Bölge polisinin şefi olan Nico Afinta, kaybeden tarafın taraftarlarının sahayı işgal ettiğini ve yetkililerin göz yaşartıcı gaz atarak kalabalığın izdihamına ve boğulma vakalarına yol açtığını söyledi. Kanjuruhan Stadyumu’nda 34 kişinin hayatını kaybettiği, kalanların da hastanede tedavi gördüğü, 180 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölenler arasında iki polis memuru da bulunuyor.

Afinta, birçok kişinin bir çıkışa koştuğunda ezildiğini söyleyerek "Bir noktaya çıktılar, sonra bir birikme oldu. Bu sebeple insanlar nefes darlığı ve oksijen eksikliği çekti" dedi. Bir polis sözcüsü daha sonra dünyanın en ölümcül spor stadyumu felaketlerinden birinde ölü sayısını 174'e çıkardı. Bir hastane müdürü yerel televizyona bir kurbanın beş yaşında olduğunu söyledi.

FUTBOLCULAR YARALANDI

Endonezya Güvenlik Bakanı Mahfud MD, seyirci sayısının Kanjuruhan stadyumunun kapasitesini aştığını söyledi. Pazar günü yaptığı bir sosyal medya gönderisinde, 38 bin kişilik kapasiteye sahip stadyum için 42 bin biletin satıldığını belirtti.

Binlerce Arema taraftarının sahaya akın etmesiyle izdihamın ve çatışmanın başladığı bildirildi. Persebaya oyuncuları sahadan hemen ayrıldı ancak hala sahada olan birkaç Arema oyuncusu da saldırıya uğradı. Yerel raporlar, 40 bin kişilik bir kalabalığın arasından 3 bine kadar seyircinin sahaya çıktığını söyledi. Polis, 10'u polis arabası olmak üzere 13 aracın hasar gördüğünü söyledi. (Guardian)