Güney Kore Futbol Federasyonu (KFA) eski sevgilisi ile cinsel ilişkiye girdiği anları yasa dışı bir biçimde kayda aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan futbolcu Hwang Ui-jo'yu milli takımdan uzaklaştırdı. İddiaya göre, futbolcu, cinsel içerikli görüntüleri sevgilisinin izni olmadan telefonuyla çekmişti. Futbolcu iddiayı reddetti.

Milli yıldız Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti Milli yıldız Arda Güler, Real Madrid tarihine geçti

France 24'ün haberine göre, KFA, söz konusu uzaklaştırma kararını Asya Kupası başlamadan yaklaşık 7 hafta önce aldı. Hakkında polis tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edilen 31 yaşındaki futbolcu, kasım ayında Güney Kore için iki Dünya Kupası eleme maçında forma giymişti. İngiltere'nin Norwich City takımında oynamaya devam eden Hwang Ui-jo, soruşturmanın sonucu belli olana kadar milli takımdan uzaklaştırıldı.

MİLLİ TAKIMDAN UZAKLAŞTIRILDI

Konuya ilişkin açıklama yapan KFA, "Nihai bir sonuca varılana kadar, Hwang'ı milli takımımızın dışında bırakmaya karar verdik" ifadelerini kullandı. KFA Etik Komitesi Başkanı Lee Youn-nam da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli oyuncuların 'yüksek bir ahlak ve sorumluluk' ile davranmaları gerektiğini söyledi.

Lee, "Oyuncunun şüpheli sıfatıyla soruşturulduğundan hareketle, kendisinin normal milli takım faaliyetlerini devam ettirmesi zor olacaktır" dedi. Futbol taraftarlarının milli takımdan 'yüksek beklentileri' olduğuna işaret eden Lee, "Dolayısıyla, Hwang Ui-jo'yu milli takıma seçmenin uygunsuz olacağı değerlendirmesinde bulunduk" diye konuştu.

Milli takım koçu Jurgen Klinsmann da KFA tarafından yayınlanan açıklamada, "Mevut durumu tamamıyla anlıyorum ve Kore Futbol Federasyonu'nun kararına saygı duyacağım" ifadelerini kullandı.