Galatasaray, dün hakem hataları nedeniyle Riva'ya çıkarma yaptı. Başkan Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü. Oldukça gergin geçen görüşmede ikilinin hedefinde özellikle VAR'dan sorumlu MHK Başkan Yardımcısı Murat Ilgaz vardı.

Özbek'in Büyükekşi'ye “Murat Ilgaz’ın görevine son verin yoksa sizi de federasyon olarak art niyetli kabul edeceğiz. Bize gelince uygulanan ya da uygulanmayan VAR başkalarının işine gelecek şekilde kullanılıyor. Bu iş iyi hoca kötü hoca işi değil. Adaletli ve adaletsiz ortam işi. Bu ortama Galatasaray'ı kurban etmem. Bu konuyla ilgili bir yaptırım olmazsa buraya bir daha gelmem” dediği bildirildi.

OKAN BURUK İSYAN ETMİŞTİ

El pozisyonu vardı. Ancak VAR, Türkiye'de yine çalışmadığını ortaya koydu. Mevcut düzendeki VAR hakemleri yetersiz ve tehlikeli. Golümüz VAR'dan döndü. Ancak rakip ceza sahasında elle oynama da penaltı. Orta hakem uyarılmalıydı. Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Yapılan atamalarda artık kötü niyet arıyorum. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Bu, bugün bir kez daha ortaya çıktı.

AÇIKLAMA YAPACAK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile olan görüşmesinde Başkan Dursun Özbek'e eşlik eden Galatasaray'ın Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un, yarın basın toplantısı düzenleyeceği ve ligin geride bırakılan kısmında yaşanan tüm olayları, hatalı kararları medya mensupları ile paylaşacağı öğrenildi. Timur'un bu toplantıda sert açıklamalarda bulunması da bekleniyor.

SOSYAL MEDYADAN ATIŞMA!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında VAR düellosu… Sarı-kırmızılıların, önceki gece 01.26'da yayımladığı açıklamada “Utanç Vesikası” başlığı kullanıldı; VAR sisteminin farklı amaçları meşrulaştırmaya çalışmak için yaratılan bir manipülasyon aracı olarak kullanıldığı belirtildi ve TFF'nin adaleti sağlaması gerektiği vurgulandı. Fenerbahçe, buna ‘futbolun marka değerini azaltan zamansız hezeyan' eleştirisini getirince Galatasaray'ın Twitter hesabından “Adaletten korkanlar belli oldu. Heyecana gerek yok” karşılığı verildi.