Gaziantep'ta akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde bağıran bir şahsı polis uzaklaştırmak istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısına gelen bir kişi, üzerindeki yeleği ve elindeki kumandayı göstererek, polislere "kendisini patlatacağını" söyledi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen şahış, ağır şekilde yaralanarak yere yığıldı. Polis, şahsın üzerinde dron ile bomba araması yapıyor.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Olay yerinin çevresinde de geniş güvenlik tedbiri alınırken, Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı, tedbir amaçlı yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

GAZİANTEP VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep valisi Davut Gül, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi  polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır" dedi.

SALDIRGANIN ÜZERİNDE KABLO DÜZENEĞİ ÇIKTI

Şahsın yapılan üst aramasında kablo düzeneği bulundu. Düzeneğin ise herhangi bir patlayıcıya bağlı olmadığı öğrenildi. Yaşanan çatışma anında araç yolu trafiğe kapatılırken bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı. Olayda ağır yaralan şahsın ambulansla hastaneye kaldırılması ve olay yerinde yapılan incelemelerin tamamlanmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Henüz ismi açıklanmayan saldırganın çok sayıda suçtan kaydı bulunduğu belirtildi.