Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Gaziantep Karkamış’a atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti.

Saldırılar nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

gaziantepe-roketli-saldiri-foto01

'1’i ÇOCUK 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ'

Saldırının ardından canlı yayında son bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Soylu, “Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri nedeniyle 6 kişi yaralandı. Hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, bir tanesi çocuk. Bir tanesi de öğretmendedi.

roket isabet eden trin son hali foto twitter

SINIF ÖĞRETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Nigar Tiryaki Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet etti. Top atışlarının yarattığı basınçtan dolayı Kocatepe İlkokulu’nun sınıf camlarında kırıklar var. Sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Polemik Haber