İsrail-Filistin çatışmaları 32'inci gününde devam ederken, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırılarında yaşanan can kaybıyla ilgili açıklama yaptı.

Ünlü TikTok fenomeni kadın, silahlı saldırıda öldürüldü Ünlü TikTok fenomeni kadın, silahlı saldırıda öldürüldü

Reuters'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana 10 bin 328 kişinin hayatını kaybettiği, bu kişilerin 4 bin 237'sinin çocuk olduğu bildirildi. 

'ACİL İNSANİ ARA' ÇAĞRISINI YİNELENDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier de BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lindmeier, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de insanların su, yakıt ve yiyeceğin yanı sıra sağlık hizmetlerine güvenli erişime ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Çatışmaların bir ayı geride bıraktığını hatırlatan Lindmeier, DSÖ'nün acıların dinmesi için çatışmalara acil insani ara verilmesi yönündeki çağrısını yineledi. Lindmeier, "Gazze'de binlerce insan ölüyor, hayatta kalanlar ise travma, hastalık, yiyecek ve su eksikliğinden dolayı acı çekiyor. Gazzelilerin hayatta kalabilmeleri için su, yakıt ve yiyeceğin yanı sıra sağlık hizmetlerine güvenli erişime ihtiyaç var" dedi.

"16 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖREV BAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ"

Gazze'de toplamda 160 sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini belirten Lindmeier, bunlardan 16'sının görev sırasında öldürüldüğünü kaydetti. Lindmeier, sağlık merkezlerine yönelik Gazze'de 102, işgal altındaki Batı Şeria'da ise 121 saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.