Google ve çatı şirketi  Alphabet'in CEO'su olan Sundar Pichai, şirket tarafından yetkililere sunulan kayıtlara göre, 2022 yılında 200 milyon dolardan fazla değerde üç yıllık hisse senedi de dahil olmak üzere 226 milyon dolar değerinde ödeme aldı. 

YILLIK 2 MİLYON DOLAR MAAŞ

Pichai Ocak ayında yaptığı açıklamada, şirket tarihindeki en büyük işten çıkarmaların ardından maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak üst düzey yöneticilerin daha düşük ikramiye alacağını söyledi. Geçtiğimiz ay Google'ın finans şefi çalışanlara daha fazla kesinti beklemeleri gerektiğini aktardı. Wall Street Journal'ın haberine göre, Pichai'nin 2020-2022 yılları için yıllık maaşı 2 milyon dolardı. 

Aralık ayında şirket Pichai'ye, hem performansa dayalı hem de zamana dayalı özkaynaktan oluşan 210 milyon dolar değerinde yeni bir üç yıllık öz sermaye ödülü verdi. Alphabet'in mali dosyalarına göre son hisse senedi ödülünün daha fazlası zaman içinde performansa bağlı olacak ve şirket 2019'da yüzde 43 olan performans hisse senedi birimlerinin oranını toplamın yüzde 60'ına çıkacak.

(GAZETE OKSİJEN)