Google’ın ChatGPT’ye rakip olarak çıkardığı Bard, farklı hizmetlere erişmeyi sağlayan uzantılar da dahil birçok kullanışlı özelliğe sahip. Google, yapay zekâ destekli sohbet botu Bard'ın ismini değiştirecek. Kodlarda tespit edilen değişiklik, yapay zekâ destekli hizmetlerin tek bir isim altında toplanacağını gösteriyor.

Yapay zekâ yarışında en çok öne çıkan şirketlerden biri de Google’dı. Teknoloji devinin bu konudaki en büyük hamlelerinden biri ChatGPT benzeri Bard isimli sohbet botuydu. Ekim ayındaki Pixel etkinliğinde de bu botun “Assistant with Bard”, yani “Bard ile Asistan” ismiyle Android ve iOS için çıkış yapacağı ifade edildi. Bu, Google Asistan ile Bard’ın birleşerek asistanın çok daha işlevsel hâle geleceği anlamına geliyordu.

Yapay zeka, yasasını bekliyor Yapay zeka, yasasını bekliyor

ARTIK İSMİ 'BARD' DEĞİL

Google, geliştirdiği yapay zekâ teknolojileriyle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Şirket, bugüne kadar "Bard" olarak andığımız üretken yapay zekâsının ismini, "Gemini" olarak değiştirmeye karar verdi. Şirket, bu değişikliği uygulamaya koymak için çalışmalara başlamış durumda.

Webtekno'nun haberine göre, uygulama araştırmacıları, daha birkaç gün önce Google uygulamasının kodlarını incelemiş ve Bard ibarelerinin yerine Gemini ibaresinin kullanılmaya başladığını tespit etmişlerdi. Bununla birlikte; hizmetin web uygulaması ve internet sitesinin kodlarında da Gemini ismine geçişle ilgili bilgilere ulaşıldı. Ancak dönüşüm sürecinin ne zaman tamamlanacağı, Bard isminin ne zaman tarih olacağı şimdilik bilinmiyor.