Sanatçı Gülşen Çolakoğlu'nun Ataşehir'de Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatip mezunu bir kişi ile ilgili kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek  “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, "Geçen celse mahkeminizce devamına karar verilen yurt dışı yasağı kaldırılmış olup CMK 109/3-j maddesinde uyarınca mahkeme veznesine depo verilen paranın iades edilmesini ve eksiklerin giderilmesini talep ediyoruz’ dedi. 

Gülşen'in avukatı olan Orhan Erol Müezzinoğlu ise, "Müvekkile isnat edilen suçun yasal şartları oluşmamıştır. Şikayetçiler müvekkilin kullandığı cümleyi muhattabı değildir sosyal medyada duyarak öğrenmişlerdir. Medya eliyle yaratılan suni mağdurlardır. Öğrenmeleri sağlandı. Müştekilerden biri olayın oluştuğu dönemki hava nedeniyle başvurdum diyor. Bu havayı kim yarattı ? Bir müşteki İmam Hatip okulunun kutsal değerleri olduğunu düşündüm ama vazgeçtim diyor. İmam hatipler kutsal okul değildir. Kız meslek lisesi ve diğer okullar neyse imam hatip odur" dedi. Videonun yayılmasına ilişkin konuşan Müezzinoğlu,"Gülşen'in videosunu 150 milyon izlemesini sağlayan kimse sebebi odur. Emre Aslan isimli şahsın getirilmesini talep ediyoruz' dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Esin İzel Uysal ise, ‘Biz platform yıllardır eşitlik mücadelesi yürütüyoruz. Bütün herkes için olmalı. Hukuk herkes için hukuk olmalı. Kişilerin kendi hayatına karar verme yatıyor. Her gün kadınlar öldürülüyor, LGBTİ’ler ayrımcılığa uğruyor. Gülşen bunu aslında alanında sahneden dile getirdi. Sanık lehine katılmak için talepte bulunuyoruz’ ifadelerini kullandı. 

'SANIK ŞARKICI OLDUĞUNU İDDİA ETMEKTEDİR'

Önder İmam Hatipliler Derneği vekili avukat Seçkin Koç ise, 'Sanık bu ifadeyi kullandığını kabul etmektedir. ‘İmam hatipte okumuş daha önce sapıklığı oradan’ ifadesini kullanıyor. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir. Sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme çalışmaktadır. TDK sapıklığı şöyle tanımlıyor: anormal delice davranışları olan meczup. Bu ülkede milyonlarca imam hatip mezunu var. Eğer bir kişi bu ifadeyi kullanırsa insanların zarar göreceği açıktır’ diyerek Gülşen’in cezalandırılması talebinde bulundu. Müştekilerden Eren Yıldırım ise, ‘Şahsa kızgınım seyirciye dönerek halka alkış tutturarak hakaret etmiştir. İtibar suikastı yapmıştır hedef göstermiştir. Özrünü kabul etmiyorum’ dedi. 

ARA KARAR AÇIKLANDI

Savcı, Gülşen lehine katılma talebinde bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun  talebinin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi. Ara kararı açıklayan Hakim ise, Önder İmam Hatipliler Derneği'nin davaya müşteki olarak eklenmesine karar verdi. Tüm katılma taleplerinin reddedilmesine karar veren hakim, tanık dinlenmesi taleplerinin de "yargılamaya yenilik katmayacağına" kanaat getirerek reddedilmesine karar verdi. Dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için iddia makamına gönderilmesine karar veren hakim, davayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi.