CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan tepki geldi.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan Uysal, “Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği bu tür sözlerdir" dedi.

Uysal, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Millet İttifakı'nın ‘ortak mutabakat’ı ile açıklandığına belirterek “Tartışmaları yapabilirsiniz. İyinin daha iyisi var. Güzelin daha güzeli var. Perdenin arkasında karar almadan bütün bu müzakereleri yapabiliriz. Ama artık bir yola koyulmuş. Millet önünde tarihi bir sorumluluğumuz var” şeklinde konuştu.

Ağıralioğlu’nun sözlerini doğru bulmadığını söyleyen Uysal, konuşmasını şöyle devam etti:

“İYİ Parti, bu açıklamalara kurumsal olarak bir refleks verecektir. Neticede ortak mutabakat ile bir aday açıklanmış. Tartışmaları yapabilirsiniz. İyinin daha iyisi var. Güzelin daha güzeli var. Perdenin arkasında karar almadan bütün bu müzakereleri yapabiliriz. Ama artık bir yola koyulmuş. Millet önünde tarihi bir sorumluluğumuz var.

'İKTİDARIN İSTEDİĞİ ZATEN BU'

O istikametten ayrılmadan belirli değerlendirmeleri yapmak mecburiyetindeyiz. Söylenen sözler bizi de ilgilendiriyor. O ‘kumpas’ lafını ne benim şahsım ne de siyasi partilerin genel başkanlarının hak etmediği kanaatindeyim. Öyle bir vaka yok. Türkiye’de terörle mücadelede de ne tereddüt kaldı ne müsamaha. Sözlerin kimin ağzına sakız olduğuna dikkat etmek lazım. İktidarın istediği zaten bu tür sözlerdir. Bu ifadelerin doğru olmadığını düşünüyorum."