Kuzey Irak topraklarındaki Gara bölgesinde bir mağarada rehin tutulan aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 Türk vatandaşı, PKK tarafından haince şehit edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katliama ilişkin mesajında "PKK terör örgütünü kınamaktan dahi kaçınanların da, açıklamalarında kalleş örgütün adını anmayıp onu aklamaya çalışanların da ellerinde şehitlerimizin kanı vardır" ifadelerine yer verdi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Fahrettin Altun kimleri kastediyor?" diye sordu ve katliama yönelik mesajlarında 'PKK'yı telaffuz etmeyen kabine üyeleriyle AK Parti'lileri örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un tweet'lerini paylaşan Özel,

"Pergolacı Fahrettin 13 şehidimiz için atılan tweetleri incelemiş 'PKK'nın adını anmayanları gördük' diyor. Herhalde sitemi Fuat Oktay'a Mevlüt Çavuşoğlu'na Numan Kurtulmuş’a ve Mustafa Şentop’a. Daha cenazeler kalkmadan siyaset yarışına soyunacak kadar aciz ve zavallı bir atanmış" dedi.