Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşe yazısında "Bu dava tarihe geçecek" başlığıyla 14 yaşındaki bir çocuğa açılan davanın ayrıntılarını paylaştı.

Özdil'in aktardığına göre evinden polisle apar topar alınan 14 yaşındaki çocuğa, yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle Erdoğan'a hakaretten dava açıldı. Çocuğa istenen cezanın ise 11 ay 20 günle 3 yıl arasında hapis olduğu ifade edildi.

SADECE İSMİ SORULDU, SAĞLIK RAPORU VERİLDİ

Çocuğun sağlık kontrolü için hastaneye götürüldüğünü ve sadece isminin sorulduğunu yazan Özdil, "Çocuğa sadece ismini soran adli tıp doktoru “muayene edildi” diye rapor vermişti iyi mi… “Cumhurbaşkanına hakaret fiilinin hukuki anlamını ve sonuçlarını algılama yeteneğinin gelişmiş olduğu kanaatine varıldı” diye rapor vermişti!" sözleriyle durumu özetledi.

ABDULHAMİT GÜL'DEN ÇOCUĞUN YARGILANMASINA İZİN

14 yaşında bir çocuğun yargılanabilmesi için özel izin gerektiğini ifade eden Özdil, "Adalet bakanı jet hızıyla izin vermiş, derhal yargılansın demişti." diyerek Abdulhamit Gül'ü işaret etti: "Hani sayın muhalefetimiz, istifa eden Abdülhamid Gül hakkında “sağduyulu insandı, saraya direniyordu” filan diyor ya… İşte o “sağduyulu” Abdülhamid Gül, cumhurbaşkanına hakaret etti diye 14 yaşındaki çocuğun hapis cezasıyla yargılanmasına olur verdi."

SOSYAL MEDYADA NE DEDİ

14 yaşındaki çocuğun sosyal medyada yaptığı bir paylaşımının Cimer'e şikayet edildiği, davanın bunun üstüne açıldığı ortaya çıktı. Cimer şikayetinde ise “Bu şahıs, devletimizin cumhurbaşkanına ithamlarda bulunup, devletin gizli bilgilerini deşifre ediyor, demokrasi, birlik ve beraberlik için bu şahsın cezalandırılmasını istiyorum, yardım edin” ifadeleri kullanıldı.

14 yaşındaki çocuğun sosyal medya paylaşımında ise; “813 Mit ajanı nerde? 128 milyar dolar nerede? Rahip Brunson nerede? Hacı hoca dediğiniz Gülen nerede? Ruslar tarafından bombalanan şehitlerimiz nerede? Şanlı şehitlerimize leş, Apo'ya sayın diyen kişi neden hâlâ orda? Kozmik odada Avrupa'ya verilen gizli bilgiler nerede?” ifadelerinin kullanıldığı söylendi.