Ordu'nun Altınordu ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yapılan büyük park, 2015'te resmi törenle açıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 116 dönümlük arazi üzerine kurulan ve 15 milyon liraya mal olan park şehir hastanesi yapılacak diye söküldü.

Hastane projesinin de gerçekleşmemesi üzerine öylece bırakılan park, hayvanların otlama alanı oldu.

Hastane projesinin de rafa kaldırılmasıyla içinde oturma alanları, yürüyüş parkuru, kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu park kaderine terk edildi.

2016 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Botanik Park, Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan 800 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca şehir hastanesi tahsisi için söküldü. 

Etrafında Ordu'nun ilk yerleşim yeri olması nedeniyle tarihi kalıntıların bulunması ve aynı zamanda dere yatağı sınırında olması nedeniyle hastane projesinden de vazgeçildi.

CHP Ordu Mv. Adıgüzel

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Botanik Park için harcanan 15 milyon TL'nin o dönemde 5.2 milyon dolar ettiğini, bugün ise bu harcamanın karşılığının 39 milyon TL olduğunu belirterek bu kamu zararının sorumlularından tahsilini ve haklarında soruşturma açılmasını istedi.