Arguvan'ın Narmikan Mahallesi’nde zihinsel engelli 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı iddia edildi.

Twitter’da “EmineyeKimTecavüzetti” hashtagi ile gündem olan iddialara göre; Malatya'nın Narmikan köyünde zihinsel engelli 15-16 yaşında bir kız çocuğuna birçok kişi tecavüz etmiş ve kız çocuğunun tecavüze uğradığı raporlarla kanıtlanmış.

Malatya Haber Merkezi'nin aktardıklarına göre; zihinsel engelli olan ve birçok kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen kız çocuğu devlet korumasına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Twitter’da “EmineyeKimTecavüzetti” hashtagi ise ülke gündeminde birinci sıraya oturdu. Birçok twetter kullanıcısı yeter artık diye yaptığı paylaşımlarda tecavüzcülerin bilindiği ve köyün itibarı için herkesin sustuğunu iddia etti. 

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada gündem olan iddia sonrası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Süleyman Soylu'nun açıklaması şöyle:

"Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden YORULDUK

Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok

Ailesi var Çocuk var

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, "Malatya'nın Arguvan ilçesi 'Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesi'nde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna dair paylaşımlara yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

25 Aralık 2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan ilçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesi'nde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlandığı belirtilen açıklama, şunlar kaydedildi:

"Mağdur çocuk aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınmasını müteakip MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruma ve bakım altına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgililerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun 'herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği' belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir."