İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Polemik TV’de Kadir Kaplan ve Nuh Mehmet Deniz’e çok konuşulaçak açıklamalarda bulundu.

Özkan, "Sayın İmamoğlu göreve geldiğinde şöyle bir belediye devraldı... 25 yıl bakkal gibi işletmişler. Birçok yerde kayıtlar yok. Evraklara ulaşamıyorsunuz. O ara dönemde (6 Mayıs-23 Haziran) birçok şeyi kendi içlerinde hallettiler. Teftiş kurulu raporlarında bunlar var. Savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Dosyalar sümen altı edildi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez İller Bankası tarafından belediyelere aktarılan pay gününden önce ödenmiş. Seçimden önce o parayı bile harcamışlar. Kasada sadece 7 milyon lira vardı" dedi.

Özkan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

‘EKMEĞİN TANESİ 3 LİRAYA GELİYOR. 2 LİRAYA SATILIYOR’

“Şu an İstanbul Halk Ekmek zarar ediyor. Bir ekmek 3 liraya mal ediliyor, 2 liraya satılıyor. Belediye bu satışı sübvanse etmeye çalışıyor. 2001 krizinde ekmek konuşulmuyordu. 20 yıl sonunda ekmeği konuşur hale geldik."

‘MOTORİNE GELEN HER 1 LİRALIK ZAM 600 BİN TL YÜK GETİRİYOR’

"İETT günde 600 bin litre yakıt tüketiyor. Motorine gelen her 1 liralık zam günde 600 bin lira yük getiriyor. Ayda 18 milyon lira demek bu. İBB bütçesinin %25'i ulaşımı sübvanse etmeye gidiyor. Öğrenci zamlarını gündeme getiriyorlar. AK Parti döneminde 85 liraya öğrenci kartı satılıyordu. 17,5 dolara denk geliyordu. Bugün 7 dolar.  Bu kadar samimiyseniz Marmaray'da yapılan zammı geri alın. YHT'ye %100'ün üzerinde zam geldi."

İBB'NİN 5 BİN TAKSİ İSTEĞİ

"İstanbul'da taksiden memnun 1 kişi bulamazsınız. Taksiler kötü, şoförler eğitimsiz. Şoförlerin şartları da ağır. Burada kazanan taksi kiralayan galericiler, plaka sahipleri ezilen şoför oluyor. 5 bin taksi trafiğe yük getirmez. Her gün bin yeni araç trafiğe çıkıyor İstanbul'da. Bu proje istihdam yaratacak. İBB bu taksileri biz işleteceğiz dediği için sorun çıktı. Plaka sahipleri diyor ki plakaları bize satarsanız taksi çıkarma izni veririz. Sayın İmamoğlu birkaç tüccarın rant sağlanmasına müsaade etmez.”