Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında olan AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı kapanış meclis toplantısında İller Bankasından bazı yatırımlar için kredi alınması konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Mustafa Demir, 10 adet elektrikli otobüs ve şarj istasyonu için 5 milyon 850 bin euro, Kütüphane, yeni hizmet binası yapımı gibi 11 proje için 8 milyon 800 bin lira, Alo 153 Binası, Subaşı Yeraltı Otopark ve Hamidiye Çeşmesi, Havza Otopark ve Minibüs Durakları, Çarşamba Katlı Otopark Projesi ve İlkadım Belediye Hamamı Restorasyonu gibi işlerin yapılması için de 132 milyon 448 bin lira olmak üzere yaklaşık 200 milyon lira kredi almak için yetki istedi. Cumhur İttifakı kredi kullanılmasını kabul ederken, Millet İttifakı teklife hayır oyu verdi.

SEÇİMDEN SONRA 450 MİLYON LİRA BORÇLANDI YENİDEN BORÇLANMA TALEP ETTİLER

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Büyükşehir belediyesinin 31 Mart seçimlerinden sonra geçen zaman içerisinde 450 milyon lira borçlandığını söyleyerek, yeni borçlanma teklifine hayır oyu verdiklerini söyledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında olduğunu dile getiren Tekcan, "Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Belediyenin tüm borçlanma taleplerini reddettik. Açık ara Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasına giren Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde borç miktarını göreceğimiz mali tabloları talep etmeme rağmen tarafımıza ibraz etmediler. Nereye ne kadar borcumuz var bilinmeden yeni borçlanmaları kabul etmedik. Tekrar borçlanmayı doğru bulmuyoruz " diye konuştu.

BAŞKAN 3.1 MİLYON BORÇ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan 2020 yılı Kasım ayında yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mustafa Demir, 31 Mart seçimlerinden sonra SASKİ ve SAMULAŞ'ın borçları da dahil belediyeyi 3 milyar 200 milyon lira borçla devraldığını ve 100 milyon lira borç ödemesi yaptığını açıklamıştı.